SL - ''Čuka'' opet pobedila i - stigla Partizan na tabeli!

Autor: Beta Beta
četvrtak 15.10.2015.
21:35
Izvor: Beta

U četvrtak na banovom brdu odigrana pretposlednja utakmica 13. kola Superlige. Čukarički opravdao ulogu favorita protiv Jagodine.

BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Fudbaleri Čukaričkog pobedili su danas na svom terenu Jagodinu sa 2:0 u utakmici 13. kola Super lige Srbije.

Čukarički je poveo autogolom Aleksandra Filipovića u 63. minutu, da bi konačan rezultat postavio Nikola Janković u 70.

Na klupi Čukaričkog debitovao je Zoran Popović, koji je posle utakmice s Partizanom preuzeo "brđane" od Vladana Milojevića, koji je podneo ostavku.

Prvo poluvreme utakmice na Banovom brdu nije donelo mnogo uzbuđenja. Čukarički je uglavnom imao terensku incijativu, a najbolju priliku domaćin je propustio u 44. minutu.

Petar Bojić je odlično prošao kroz sredinu, te šutirao sa ivice šesnaesterca, golman Jagodine Lazar Tatić je uspeo samo da odbije loptu do Andrije Pavlovića, koji je iz prve uputio novi udarac, ali pravo u Tatića.

Jagodina je u prvih 45 mintua uglavnom pokušavala udarcima iz daljine da ugrozi gol Nemanje Stevanovića.Gosti su do prednsoti mogli u 36. minutu, međutim, udarac glavom Dušana Martinovića, koji se našao na putu između defanzivca i golmana Čukaričkog posle jedne povratne lopte Bojana Ostojića ka Stevanoviću, završio je samo na stativi.

Drugo poluvreme znatno bolje je otvorio domaćin, koji je imao i veliku podršku jakog vetra u leđa.

Posle nekoliko pokušaja iz daljine i prečke Pavlovića, Čukarički je poveo autogolom Aleksandra Filipovića, koji je greškom loptu prosledio u svoju mrežu nakon što je Nikola Janković centrirao s desne strane.

Čukarički je u 70. minutu duplirao prednost golom Jankovića, koji je posle prodora s desnog boka s loptom utrčao u sredinu i udarcem sa oko 18 metara savladao nemoćnog Tatića.Domaćin je do kraja susreta kontrolisao ritam.

Ekipa Zorana Popovića je u poslednjih 15 minuta udarcima iz daljine pokušala da dođe do trećeg gola, ali u tome nije uspea pošto su šutevi završavali preko gola.

Utakmica na Banovom brdu odigrana je pred oko 200 gledalaca po kiši i jakom vetru, koji je u više navrata otežavao igru.

Čukarički posle ovog trijumfa ima 21 bod i nalazi se na deobi četvrtog mesta s Partizanom, dok je Jagodina pretposlednja, 15. sa devet.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke