SL - Mrkaić ušao i doneo Voši novu pobedu

Autor: Milovan Longinov
petak 02.04.2021.
19:01
Izvor: Sportske.net, fkvojvodina.rs

"Stara dama" upisala novu pobedu.

fkvojvodina.rs
fkvojvodina.rs

Povezane vesti

Fudbaleri Vojvodine pobedili su ekipu Novog Pazara rezultatom 1:0 (0:0) u 29. kolu Super lige Srbije.

Jedini pogodak na meču postigao je Momčilo Mrkaić u 67. minutu.

Treneri su na teren izveli sledeće sastave:

Vojvodina: Vukliš – Andrić, Bralić, Maksimović, Devetak (od 46. Đorđević) – Drinčić, Stojković (od 82. Đurić) – Zukić (od 46. Mrkaić), Simić (od 75. Novevski), Gemović (od 90. Kabić) – Bojić.

Novi Pazar: Drobnjak – Vlajković, Delimeđac, Islamović (od 81. Nikčević), Aganspahić, Gigić (od 63. Dragutinović), Stoiljković (od 81. Marinković), Pešukić, Sise, Kovačević, Kojić. 

Počelo je žestoko na  obe strane, pošto je već u trećem minutu Stojković sa preko 20 metara snažno šutirao, ali je golman Novog Pazara bio na pravom mestu. Samo minut kasnije, gosti su uzvratili iz kontra napada, Aganspahić je iznenada izašao sam na Vukliša, koji je uspeo da zakači loptu, koja se potom od stative odbila u korner.

Vojvodina je preuzela ponovo inicijativu i u 20. minutu je imala najbolju priliku, Gemović je prošao i centrirao sa levog boka, Zukić je sa nekoliko metara pokušao glavom, ali je šutirao pravo u golmana Drobnjaka. 

Nenad Lalatović je na poluvremenu napravio dve izmene, Đorđević i Mrkaić su zamenili Devetka i Zukića i te promene donele su konkretniju i bržu igru u napadu. Mrkaić je zauzeo poziciju najisturenijeg igrača, dok se Bojić povukao na poziciju polušpica, a po bokovima su napadali Simić i Gemović. 

Izmene su urodile plodom u 67. minutu kada je posle akcije po desnoj strani, Andrić centrirao, a Mrkaić je odlično procenio let lopte i spretno glavom sa prve stative prebacio istrčalog golmana Drobnjaka.

Voša je sačuvala prednost i osvojila važne bodove i sačuvala treće mesto na tabeli sa 60 bodova, dok je Novi Pazar prvi iznad crte, na 14. mestu sa 33 boda.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke