SL - Spartak uradio što nije Partizan, "dvojka" u Nišu!

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 11.03.2018.
18:02
Izvor: Sportske.net

Veliki udarac za superligaša iz Niša uoči skorog strata plej-ofa. Spartak slavio na "Čairu" i smanjio zaostatak za direktnim konkurentima na tabeli.

Beta/Branislav Božić/Ev
Beta/Branislav Božić/Ev

Povezane vesti

U senci derbi susreta 27. kola Super lige koji su Čukarički i Partizan ovog popodneva odigrali na Banovom Brdu ostale su utakmice u Nišu, Surdulici i na Banjici.

Mečevi odigrani u Surdulici i na Banjici predstavljali su direktne okršaje klubova koji se bore za opstanak, dok su Radnički i Spartak vodili bitku za bodove koji garantuju što bolji plasman na tabeli uoči skorog početka plej-ofa i nastavka borbe za mesta koje vode u Evropu.

Trećeplasirani Radnički doživeo je prvi poraz u Super ligi posle četiri i po meseca, pošto je danas na svom terenu izgubio od Spartaka ŽK rezultatom 2:0 (0:0).

Golove za Spartak postigli su Nemanja Nikolić u 70. i Ognjen Đuričin u 77. minutu meča.

Nakon četiri vezana poraza na startu prolećnog dela sezone Subotičani su šokirali Radnički i odneli tri boda sa "Čaira" što je poslednji put uradila Crvena zvezda 5. novembra 2017. godine.

Na taj način Spartak je iskoristio poraz Čukaričkog i uhvatio priključak za "Brđanima" i Nišlijama koji će do kraja sezone voditi ogromnu borbu za mesto koje vodi u Evropu.

Rad je nakon poraza od Partizana savladao Javor Matis rezultatom 2:0 (0:0) i tako uvećao šanse za opstanak u ligi iako se i dalje nalazi na pretposlednjem mestu superligaške tabele.

"Građevinari" sada imaju isti broj bodova kao Javor Matis, a zaostaju sedam za trinaestoplasiranom Mačvom što je sasvim prihvatljivo kada se zna da sledi i podela bodova.

Radnik je na svom terenu savladao Borac rezultatom 1:0 (0:0) tako da je superligaš iz Čačka ostao na poslednjem mestu sa četiri boda manje od Rada i Javor Matisa.

Radnik je u samom vrhu zamišljene plej-aut tabele ali je ima samo teoretske šanse da se u završnici ligaško dela sezone domogne plej-ofa.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Колатерална Штета
Sunday, 11.03.2018
20:04

Nis do kraja gubi jos 3-5 bodova

avatar
Silent
Sunday, 11.03.2018
19:44

Vazno da su oni odradili posao za Zvezdu

avatar
Stefan Lazović
Sunday, 11.03.2018
19:41
avatar
nenadnenad1234
Sunday, 11.03.2018
19:05

Kakav je ovo dil izmedju Zemuna, Spartaka, Ivanjice i Radnickog au au au. Spartak pusti na svoj teren Zemun, Zemun pusti na svoj teren Ivanjicu, Ivanjica pusti na svoj teren Radnicki, a Radnicki na Cair pusti Spartak.