Slaviša Stojanović se priseća Zvezdine titule: "Razbijana su kola, skidani dresovi..."

Autor: Filip Rodic
subota 01.06.2024.
10:15
Izvor: Sportske.net

Burno, ali trijumfalno.

screenshot
screenshot

Povezane vesti

Čovek koji je prekinuo dominaciju Partizana u srpskom fudbalu i vratio titulu na "Marakanu" Slaviša Stojanović je za tek godinu dana ostavio neizbrisiv trag u modernoj istoriji Zvezde, potpomogavši napretku i rastu crveno-belih na ovo što su danas.

Navršila se decenija od tog trofeja i Stojanović put do njega opisuje kroz dva različita dela sezone.

"Potrefilo se da je baš ove godine na isti dan 10 godina te titule i da se slavi osvajanje nove. Simbolika. Kad pogledam unazad, bila su dva dela. Strašno nezgodan jesenji deo i strašno pozitivan prolećni deo gde je bila strašna energija u vazduhu, na ulici, gdegod smo krenuli,...Kao da se nešto spremalo. Izgledalo je tako da si za čorbu koju si skuvao u prolečnom delu morao da tokom jeseni da pronađeš prave sastojke. Veoma lepa uspomena, iako je bilo strašnih momenata u toj sezoni", govori Slovenac u "Wish&Goal" podkastu, pa pojašnjava kakvi su to problemi bili:

"Razbijanje automobila, skidanja dresova igračima, nerazumevanja unutar struktura. Ne znam ko je razbijao automobile, iako su bili policijski uviđaji, inspektori i ostalo. Imao sam klupski auto, a moj bi svakako bio takav da kad ga opališ bejzbol palicom, sam od sebe bi se prepolovio", naveo je Stojanović.

Istakao je i razloge odlaska iz Ljutice Bogdana.

"Bio sam umoran i iscrpljen, ali razlog nije bio taj. Već sam tad rekao da to nije bila samo moja odluka. Osetio sam dozu nepoverenja, neadekvatnosti, nekonkretnosti od ljudi sa kojima sam sarađivao. Na kraju se to i pokazalo, igrači su počeli da odlaze, nismo prošli u Evropu. Nekima nisu produžavani ugovori. Toliko smo toga napravili u toj sezoni da bi došli do neke stabilnosti i odmah na kraju je krenulo cepanje. Povratak na početak bi za mene bio strašno težak. Kad sam osetio da nema neke podrške, onda nisam znao šta da radim", rekao je Stojanović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke