Slavko Perović za ''Sportske'' potvrdio dolazak novog pojačanja, uskoro stižu još dva!

Autor: Darko Mitrović
utorak 30.07.2024.
19:30
Izvor: Sportske.net

Novi golman Radničkog danas je doputovao sa ekipom Radničkog u Podgoricu.

FK Radnicki 1923
FK Radnicki 1923

Povezane vesti

Među igračima kragujevačkog Radničkog koji su jutros doputovali u glavni grad Crne Gore, gde će u sredu od 20.45h igrati revanš meč drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencija protiv domaćeg Mornara, pojavio se i jedan novajlija.

U pitanju je iskusni golman, 33-godišnji Marko Milošević koji će popuniti prazninu nastaku odlaskom Mladenovića na pozajmicu u Dubočicu. On je prethodni angažman imao u Borcu iz Banjaluke, a ranije je branio i za Napredak, Voždovac, Zemun, stanu, Debrecin...

Tako će Kragujevčani u novoj sezoni imati potpuno novi golmanski par, jer je prethodno Luka Lijeskić nasledio Stojana Lekovića koji je otišao u Emirate.

O novom golmanu, kao i novim pojačanjima koja treba da pristignu do kraja prelaznog roka, za naš portal je govorio sportski direktor Radničkog Slavko Perović.

''Marko Milošević će postati novi golman Radničkog. Doputovao je sa ekipom kao podrška, a ne kao neko ko je u konkurenciji, jer prijavljujemo broj i imena igrača pre prve utakmice u svakom kolu. Te stvari ne mogu da se menjaju. Mi smo odlaskom Lekovića ostali samo na Lijeskiću od golmana, jer smo Mladenovića poslali na pozajmicu u Dubočicu do zime. Želeli smo da dovedemo jednog iskusnijeg golmana koji će uz Lijeskića da nosi sezonu, ali i da mu pomogne savetima, podrškom, a i svojim iskustvom da nam donose stabilnost i novu dozu karaktera koja nam je potrebna.

Što se tiče pojačanja, nevezano za to da li ćemo da sutra prođemo dalje u Evropi ili ne, mi smo otvoreni za možda još dva nova igrača na dve pozicije. Pažljivo biramo, kao i do sada. Trudimo se da ne preplaćujemo igrače, da pre svega poštujemo igrače koji su izborili Evropu i ostvarili najveći uspeh u istoriji kluba, ali nezavisno od ishoda sutrašnje utakmice, mogu da se u narednom periodu očekuju dva nova igrača. Pre svega za naše domaće prvenstvo. Evropa dođe i prođe, a prvenstvo traje cele godine, za to će nam trebati dobar roster''.

Kad smo kod domaćeg prvenstva, sada je već zvanična informacija da će Radnički naredne superligaške mečeve kao domaćin igrati u Gornjem Milanovcu, dok se ne završe radovi na ''Čika Dači''.

''Potrudili smo se da maksimalno približimo domaće utakmice našim navijačima. Videli smo koliko su nam verni i kakvu su poruku poslali i Srbiji i celom Balkanu, koliko ih je bilo protiv Mornara u Leskovcu, ali znamo da je to veliko opterećenje za narod i potrudili smo se da nekako uradimo što je do nas, da imamo što veću podršku na domaćim utakmicama, pošto će nam ta podrška biti jako potrebna u ovom periodu kada igramo četvrtak-nedelja. To će izazvati veliku potrošnju igrača i energetsku i psihološku, pa nam je svaki čovek na stadionu jako bitan. Zato ćemo u narednom periodu, dok se ne steknu uslovi na 'Čika Dači', igrati kao domaćini na stadionu Metalca. Nadam se da će to prijati našim igračima, znam koliko im znači podrška'', poručio je Perović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke