Slavlje Kragujevčana na ''Krovu''!

Autor: Darko Mitrović
subota 18.09.2021.
20:27
Izvor: Sportske.net

Ekipa Radničkog 1923 nastavlja sa odličnim rezultatima na strani.

fkradnicki.com/Nenad Kotlajić
fkradnicki.com/Nenad Kotlajić

Povezane vesti

U poslednjoj večerašnjoj utakmici u okviru devetog kola Linglong Superlige, kragujevački Radnički 1923 je kao gost savladao ekipu Voždovca sa 2:1.

Ovo je ukupno treća pobeda Radničkog od početka sezone, ali prva još od drugog kola i trijumfa nad Spartakom, a ono po čemu je ekipa Vladimira Radenkovića sada već prepoznatljiva je da odlično igra u gostima. Čak osam bodova na strani osvojio je Radnički od početka sezone, i to pobedama u Lučanima i danas u Beogradu, uz remije sa Proleterom u Novom Sadu i TSC-om u Senti.

Imali su domaći nešto više od igre u prvih pola sata, a u 30. minutu je golman Radničkog Stojan Leković odličnom intervencijom sprečio vođstvo Voždovca, posle pokušaja Pantovića.

Radnički je uzvratio već u 32. minutu meča i stigao do vođstva. Dragutinović je odlično pronašao Mirića u kaztnenom prostoru domaćih, golman Preković je istrčao i nakratko odbio loptu, ali ona opet dolazi do Mirića koji iskosa sa desne strane iz drugog pokušaja uspeva da završi ovu akciju na pravi način - 0:1.

Tim rezultatom se ušlo u drugo poluvreme, koje je bilo još zanimljivije.

Gol Vujnovića za Voždovac je posle signalizacije iz VAR sobe poništen u 57. minutu, ali ''Zmajevi'' ipak stižu do izjednačenja dvanaest minuta kasnije, posle kornera koji je izveo Purtić, a najviši u skoku bio je Milović za izjednačenje na 1:1.

Samo dva minuta potrajao je ovaj rezultat, a onda je usledila odlična kontra koju je u 71. minutu povukao Kovačević, pa još bolji udarac Veljka Trifunovića sa petnaestak metara iskosa sa desne strane i Kragujevčani su ponovo poveli - 2:1 za Radnički.

Naravno, pokušavali su Voždovčani da do kraja stignu bar do boda, bilo je i devet minuta nadoknade vremena, ali odbrana Radničkog je izdržala i sačuvala vredna tri boda.

Kragujevčani sada imaju 11 osvojenih bodova na devetom mestu, a Voždovac je osmi sa bodom više.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke