Slavoljub Đorđević zadovoljan posle remija Voše sa Murom

Autor: Milovan Longinov
sreda 30.06.2021.
22:55
Izvor: Sportske.net, fkvojvodina.rs

Voša će biti prava za početak sezone.

fkvojvodina.rs
fkvojvodina.rs

Povezane vesti

Trener Vojvodine Slavoljub Đorđević zadovoljan je igrom svoje ekipe u remiju sa slovenačkim šampionom Murom.

Nakon pobede nad Slaskom, poraza od Maribora, na red je došao i prvi remi, protiv izuzetno teškog rivala.

"Mogu da budem zadovoljan drugim poluvremenom, prvo je bilo slabo. Možda je kod igrača postojao neki strah, koji je za mene nezamisliv, pošto su prošli put od njih izgubili 5:1. U drugom poluvremenu smo izašli drugačije, u momentima smo bili i bolji tim, dali smo gol i da smo malo bili prisebniji u kontra napadima, možda smo mogli da damo još jedan. Mura je bila bolja, imala više šansi, ali mislim da smo zasluženo remizirali", izjavio je Đorđević.

Muri je ovo bila generalna proba pred početak kvalifikacija za Ligu šampiona, što posebno daje optimizam treneru „stare dame“.

"Protiv Slaska i danas je igrala ta neka prva postavka u odbrani, protiv Maribora sam morao da rotiram, i to se osetilo na terenu. Ne treba pohvaliti samo odbranu, već ceo tim, jer odbrana počinje od napada, kao i napad od odbrane. Svi su odigrali tvrdo, naročito ako uzmemo u obzir da je Muri ovo generalka za kvalifikacije za Ligu šampiona. Oni su svežiji, hitriji, duže treniraju i normalno da su i fizički bolji od nas. Momci su dobro odgoorili posle utakmice sa Mariborom i posle slabijeg prvog poluvremena danas", rekao je Đorđević.

Nakon dvonedeljne pauze zbog povrede, danas je prve minute upisao i novajlija Aleksandar Busnić.

"Ovo je njegova prva utakmica, teško je posle povrede da igra ovakvu tešku utakmicu. Fale mu treninzi sa loptom, prethodne dve nedelje radio je odvojeno i tek dva treninga sa nama. Pokazao je kvalitet, treba da ga podignemo još više u generalci i poslednjoj utakmici. Imali smo pehove sa povredama, Stevanović na zagrevanju, pre toga Đorđević i Vukadinović, ali možda je bolje da se te stvari dešavaju sada nego kada počne prvenstvo", istakao je Đorđević.

Trener  Voše smatra da se ekipa podiže i veruje da će se podići i na fizičkom i na taktičkom planu do početka prvenstva.

"Prošla nedelja nam je bila teška, igrači su umorni, jer moramo da treniramo jako i da usput igramo ovakve utakmice. Fizički smo se podigli, imamo problem u rotaciji igrača, ali ovi momci daju maksimum. Pokušaćemo da dovedemo još jedno pojačanje u odbrani, možda još jednog napadača i da uz ove momke, možemo da ostvarimo uspehe", ističe Đorđević. 

Neposredno pre ove utakmice, ekipi se na pripremema pridružio novajlija Nebojša Bastajić, a Đorđević smatra da je Voša sa njim rešila više pozicija u napadu.

"Potrebni su nam brzi igrači, on je jako nezgodan, igra sve tri pozicije u napadu i sigurno da ćemo dobiti dosta sa njim. Dobili smo na brzini, u dubini, a ume i da stane na loptu i mislim da smo rešili dosta toga sa njim. Veći nam je problem u zadnjoj liniji, levi bek, desni štoper, špic… ali mislim da ćemo to sve da rešimo do prve takmičarske nedelje i početka prvenstva", zaključio je Đorđević.

U poslednjoj proveri u Sloveniji, Voša se u subotu od 17 časova sastaje sa Goricom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke