Slučaj Asano, ovako to vidi Sindikat "Nezavisnost"!

Autor: Ivan Cvetković
nedelja 02.05.2021.
13:50
Izvor: Sportske.net

Ko je u pravu?

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Takuma Asano danas je svojevoljno napustio Partizan zbog kašnjenja prilikom isplate plata i tako neprijatno iznenadio navijače.

Ipak, njegov menadžer stae na stranu "crno-belih" koji su zapretili tužbom, a tim povodom oglasio se i predsednik Sindikata fudbalera "Nezavisnost" Mirko Poledica.

On je istakao da Japanac ima pravo na jednostrani raskid ugovora.

"Ako klub duguje igraču dve plate i na pismeni poziv igrača ne plati u roku od 15 dana, igrač može jednostranom izjavom raskinuti ugovor. U praksi, može se raskinuti i bez poziva na plaćanje ako se radi o težoj povredi ugovora", napisao je Poledica na svom Tviter nalogu.

Ostaje da se vidi kako će dve strane razrešiti spor, ali Partizanu ovako nešto nije baš trebalo...

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
magister
Sunday, 02.05.2021
23:24

1. ovo je samo po sebi - užasna stvar. Da na trenutak zaboravimo na finansijske efekte ovog događaja, pitanje koje se postavlja je, kako da se jedan pristojan mlad čovek, koji je do juče delovao srećno, pristojno, koji dolazi iz sredine u kojoj su moral i čast na prvom mestu, kako da odjednom od kao da spasava svoj život i ostavi šturu poruku sa zahvaljivanjem trenerima, saigračima i navijačima. 2. U situaciji u kojoj novinari nisu uspeli da naprave intervju (možda će uskoro), čini se da je pozicija Partizanove uprave - ključna, šta god da je u pitanju. On kaže - nisu ispunjavali ugovorne obaveze i bez obzira na njegova upozorenja, pa ako je u pitanju to, onda je posle svih muljanja i zavlačenja ruku do lakata u džep Partizana, ovo - kulminacija, jer su uspeli da zbog svoje nemarnosti - ostanu bez zlatne koke. Ali ja sumnjam da je samo to u pitanju, plašim se da su se umešali saradnici ove uprave iz raznih klanova, želeći da i oni omrse brkove od budućeg Asanovog transfera, a da Uprava od toga niti je smela niti mogla da ga zaštiti. 3. konačno, finansijski efekat je katastrofalan, a ovaj slučaj je najgora moguća antireklama za Partizan, jer igrač je zvanično otišao, pobegao, zbog neispunjenja ugovornih obaveza (a možda i zbog kriminalnih struktura umešanih u klub). To je direktni gubitak od 5 do 7 miliona evra, koliko bi Partizan za njega dobio u normalnoj prodaji (naravno, ne na tržištima na kojima Partizanov Mag, Vazura, nudi - srednji, bliski i daleki Istok (jer tamo može da se mulja), ali i igraču je bilo izgleda jasno, da neko pokušava da mu upropasti karijeru prodajom negde radi potpuno ličnih interesa tog špekulanta, a ne igrača i Partizana (pa je možda i to razlog odlaska). Sve u svemu, em ćemo imati očigledan gubitak zbog samog Asana, em će to imati svoje posledice po dalje poslovanje Partizana. Ali, Vazura otkako je došao ima platu preko 25 hiljada evra mesečno.