''Slučaj Filip Stevanović'', šta se sve dešavalo i zašto je ''sa gorčinom'' napustio Partizan?

Autor: Darko Mitrović
utorak 28.09.2021.
19:14
Izvor: Sportske.net

Još jedan igrač koji je nezadovoljan napustio Humsku.

Srdjan StevanovicStarsportphoto ©
Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Povezane vesti

Filip Stevanović je još u januaru potpisao za Mančester siti u transferu vrednom 8.5 miliona evra prema podacima na ''Transfermarktu'', ali je u Partizanu ostao kao pozajmljen igrač do kraja prošle sezone.

Međutim, tokom proleća nije imao veliku minutažu, što je izazvalo nezadovoljstvo kod mladog krilnog fudbalera i o tome je, između ostalog, otvoreno govorio trener Partizana Aleksandar Stanojević na današnjoj tribini na kojoj je odgovarao na pitanja navijača.

''On je otišao, onako, sa nekom gorčinom, nezadovoljan, i ja to znam. Ja sam s nnuim pričao bezbroj puta. Fića je poslednji Falijev igrač u Partizanu i nažalost nije zadovoljan i misli da ga nismo ispoštovali. Prvo da vam kažem, Fića se ugojio 5-6 kilograma u periodu kad nije bio u formi.

Tada sam mu rekao: 'Fićo, ti si se ugojio, već sipotpisao, tebe ništa ne interesuje, ne možeš tako,ali iz razloga što si Partizanovo dete stavljaću te da igraš i da ulaziš u igru, ali ti ne zaslužuješ da uopšte budeš ni među 18, ili 20 igrača. Ja sam onda njega stavljao, a nisam Jovića.

Onda je on krenuo da trenira, sredio svoje telo i dolazi derbi, a meni je tada život u pitanju. Ja sam ga stavio tih nekih pet minuta da igra, jer u tom trenutku ne razmišljam ni o njemu, ni o kome drugom. On je otišao s gorčinom, ali ja sam mu otvoreno rekao da nije u formi. Koji je moj razlog, zašto bih ga sklanjao.

Čak sam rekao, zašto ja da sklanjam igrača koji je potpisao za Mančester siti, a dete je Partizana, kome to treba, to je užas, nisam hteo taj žig da nosim, ali znate kako je on trenirao... To sam prvo rekao i igračima da mu skrenu pažnju'', objašnjava Stanojević.

Međutim, nije samo Stevanović nezadovoljan minutažom kod Stanojevića.

''Vi možete sada i Čolića ili Denisa Stojkovića da pitate za mene i oni će takođe biti nezadovoljni i govoriće loše o meni, ali ako pitate Jovića ili Terzića, oni će reći suprotno. Ali tako je to u fudbalu, ne mogu svi da vas vole. Fića je dete Partizana, Grobar, ali možda ću mu ja dati neki impuls da on tamo promeni način razmišljanja i od srca mu želim sve najbolje'', zaključio je Stanojević.

Stevanović sada igra u holandskom Herenvenu kao pozajmljen igrač Mančester sitija i od početka sezone je odigrao ukupno 208 minuta na šest utaikmica na kojima je upisao jednu asistenciju, bez postignutog gola.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke