Slučaj Katai - Opravdani zvižduci ili ne?

Autor: Nemanja Janošev
petak 09.09.2022.
13:34
Izvor: Sportske.net

Da li bi ikome od igrača uopšte trebalo da se zviždi?

2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Bila je to „Marakana“. Bilo je to pred skoro 40.000 ljudi. Bio je to 8. avgust 2013. i meč sa Černomorecom iz Odese. Tada je poslednji put fudbaler Crvene zvezde koji je uživao ljubav navijača izviždan od istih. Poslednji put – do prošle večeri. Na istom mestu u gotovo identično doba.

Govorili smo o Nenadu Milijašu, danas govorimo o Aleksandru Kataiju, pa i o Slavoljubu Srniću koji na toj „lestvici ljubavi“ ne može da se svrsta u isti rang sa Srbobrancem, ali i te kako je bio deo jedne uspešne generacije koja je krčila Zvezdin put do čvrstih evropskih temelja.

No, ako je Srnić i dobio zvižduke jer su se padovi koncentracije nizali (ma da opet čvrsto stojimo iza stava da on, niti trener nisu krivci za ulogu koju je, specifično sinoć, obavljao), onda se postavlja pitanje – da li je Aleksandar Katai zaslužio isto?

Možemo pričati o njegovoj (ne)spremnosti, o nezadovoljstvu rezultatima i prelaznim rokom kluba, ali činjenica je da je Aleksandar Katai neko ko je u igračkoj krizi i to je pojava karakteristična za bezmalo sve fudbalere prošlosti i današnjice. Vrlo brzo su se zaboravile njegove majstorske predstave, golovi i asistencije kojih je samo prošle sezone bilo ukupno 46 računajući oba statistička parametra.

„Zviždimo igraču koji je prošle sezone imao 45 poena u vidu asistencija i golova. Ne postoji igrač na ovom svetu koji nema pad forme. Odigrao je jednu dobru utakmicu, mogao da da gol u jednom momentu. Kada igrači daju 100 odsto sebe, zvižduci nisu ono što igrači zaslužuju. Kada Katai, Kanga ili Velja Nikolić, ili bilo ko drugi ne da svoj maksimum i dobije zvižduke - to mogu da razumem. Ne vidim cilj da nam naša publika odmaže", rekao je trener srpskog šampiona Miloš Milojević.

Jasno je da među navijačima Crvene zvezde vlada nezadovoljstvo, ali okrenuti leđa jednom od najboljih igrača u novijoj istoriji kluba i to u trenutku kada se svih 20 i kusur momaka bori da prebrodi kritike i ostvari pozitivan ishod protiv ekipe sa šestostruko većom vrednošću nije nešto što olakšava posao ikome od njih u crveno-beloj opremi na terenu. Teret je samo veći.

 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke