Smena i u Metalcu, novi trener je magistar sporta

Autor: Darko Mitrović
utorak 20.09.2022.
18:41
Izvor: Sportske.net

Serija loših rezultata naterala upravo Milanovčana na ovakav potez.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Ekipa Metalca prošle sezone nije uspela da izbori opstanak u Super ligi, pa je od ovog leta gledamo u Prvoj ligi Srbije.

Milanovčani su solidno započeli novu sezonu, ali su zatim pokvarili taj utisak i posle četvrtog poraza u prvih devet kola, i to ubedljivog protiv Železničara u Pančevu (4:1), uprava kluba je reagovala promenom trenera.

Sa dosadašnjim šefom struke Dejanom Rađenovićem je sporazumno raskinut ugovor, a njegov naslednik na klupi Metalca biće Goran Matković koji je dugo radio u Kuvajtu i Saudijskoj Arabiji.


"Sporazumnim raskidom ugovora Metalca i trenera Dejana Rađenovića, okončana je u najboljoj nameri za obe strane, saradnja koja je trajala od početka juna ove godine. To ni u kom slučaju ne znači da Rađenović za to vreme, kao izuzetan i odgovoran fudbalski stručnjak, nije ostavio značajan trag na razvoj Metalca. Njegova dragocena znanja i promene, koje je uneo na specifičnim poljima trenerskog i organizacionog rada, ostaće dobrim delom u našoj praksi. Želimo mu svaku sreću u daljoj karijeri, Metalac i Gornji Milanovac imaće za njega uvek otvorena vrata.

Našu misiju nastavljamo sa Goranom Matkovićem, fudbalskim trenerom i magistrom sporta Univerziteta u Beogradu. Najduži deo dosadašnjeg profesionalnog angažmana proveo je radeći u Kuvajtu i Saudijskoj Arabiji, a sada se vraća u grad odakle je potekao. Matković će svoj plan i strategiju, shodno ciljevima kluba i novog sportskog direktora Ivana Vuksanovića, detaljnije obrazložiti narednih dana," navodi se u današnjem saopštenju Metalca.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke