Šok - Silas već na zimu napušta Zvezdu?!

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 07.10.2024.
21:03
Izvor: Sportske.net

Ekskluziva iz Nemačke.

2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Mvumpa Silas bi mogao da napusti Crvenu zvezdu već u zimskom prelaznom roku!

Ovu vest ekskluzivno je preneo večeras pouzdani nemački novinar Florijan Pletenberg.

Kako je objasnio, iako je trenutno na pozajmici u Crvenoj zvezdi do kraja tekuće sezone, Silas ima ugovor sa Štutgartom do juna 2026. godine i otkupnu klauzulu od 10 miliona evra.

Crvena zvezda razmatra da već na zimu aktivira tu klauzulu, čak i u slučaju dodatnih 10-15% koliko bi morala da doplati Štutgartu, jer u Silasovom ugovoru ima i dodatna klauzula za sumu od 10-15% u slučaju otkupa od strane kluba koji se takmiči u Ligi šampiona.

Podsetimo, Silas je došao letos na pozajmicu na jednogodišnju pozajmicu sa otkupnom klauzulom. Ukoliko Zvezda aktivira tu klauzulu, Silas će postati zvanično najskuplje pojačanje u istoriji Crvene zvezde pošto je njegova cena 10 miliona evra.

Ukoliko srpski klub odluči da aktivira klauzulu na zimu, kako bi ga preprodao, Crvena zvezda bi morala da razmatra ponude od preko 12 miliona evra, kako ne bi bila u minusu, upravo zbog procenata koji sleduju Štutgartu. 

Deluje da na "Marakani" veruju da bi očigledno bio pametan potez da Silasova klauzula bude aktivirana već na zimu, jer ukoliko nastavi sa dobrim partijama, mogla bi da ga proda za znatno veću sumu od pomenutih 10 miliona. 

Ostaje da vidimo rasplet situacije...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke