Šok - Svilar odbio poziv, ne želi da brani za Srbiju?!

Autor: Mladen Heleta
petak 08.03.2024.
10:24
Izvor: Sportske.net

Šta se ovo dešava?

EPA-EFE/FEDERICO PROIETTI
EPA-EFE/FEDERICO PROIETTI

Povezane vesti

Golman Rome Mile Svilar (24) ne želi više da nastupa za fudbalsku reprezentaciju Srbije, saznaje Informer. 

Čuvar mreže koji briljira ove sezone je preko direktora rimske ekipe poručio čelnicima Fudbalskog saveza Srbije da ne želi da dođe na naredno okupljanje i da hoće da iskoristi FIFA pravila i promeni reprezentaciju.

Baš se ovih dana na sve strane pričalo i pisalo o tome kako će selektor Dragan Stojković biti na "slatkim mukama" uoči Eura u Nemačkoj, jer na poziciji golmana ove sezone blistaju Svilar i Đorđe Petrović iz Čelsija, a u "ligama petice" već imamo standardne reprezentativce Vanju Milinkovića-Savića i Predraga Rajkovića.

Međutim, Stojković će izgleda imati jednu dilemu manje, jer Svilar želi da promeni reprezentaciju.

On je pozvan za predstojeće prijateljske mečeve Srbije protiv Rusije i Kipra, a prema rečima izvora Informera, Svilar je shvatio da su male šanse da bude prvi golman naše reprezentacije i preko čelnika Rome obavestio ljude iz Saveza da neće doći na okupljanje.

"Za sada je u Savez stiglo samo usmeno obaveštenje. Pozvao je direktor Rome generalnog sekretara Jovana Šurbatovića i saopštio mu da igrač neće da dođe na ove pripreme i prijateljske mečeve. Objasnio je da je Svilar nezadovoljan i da želi da promeni reprezentaciju. Dugo je do okupljanja, ima još nedelju dana, pa se možda nešto i promeni, ali kako sad stvari stoje, on je završio sa Srbijom", objašnjava izvor Informera.

Šurbatović je o tome obavestio ljude iz sportskog sektora, a oni se navodno nisu preterano potresli.

"Selektor Stojković je rekao da mu Svilar svakako ne bi sad branio, a verovatno ni u skorijoj budućnosti. Tu je Vanja kao prvi golman, Rajković je takođe odličan i na njega može da računa, a u budućnosti se pravi prostor i za Đorđa Petrovića iz Čelsija. Ako se bude pravilno razvijao, smeši mu se velika karijera" zaključuje izvor Informera. 

FIFA je 2020. godine promenila godine pravila, tako da igrač ima pravo da promeni reprezentaciju ukoliko je za neku odigrao manje od tri meča. 

Svilar je za Srbiju nastupao u prijateljskom duelu protiv Katara 2021. godine i odigrao je 45 minuta. Od tada je pozivan u nekoliko navrata, ali nikada više nije dobio ni minut u dresu "orlova". 

On se već jednom dvoumio između Srbije i Belgije, pa možda sada vidi svoju šansu da stane na gol Belgijanaca, jer je pitanje kada će se Tibo Kurtoa oporaviti od povrede...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke