Šok u Lučanima! Volej u 98. minutu za povratnički trijumf Kragujevčana!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 18.07.2021.
23:06
Izvor: Sportske.net

Povratnik u društvo najboljih trijumfovao protiv Mladosti koja je propustila veliki broj prilika.

fkradnicki.com/Nenad Kotlajić
fkradnicki.com/Nenad Kotlajić

Povezane vesti

U prvoj utakmici po povratku u Superligu, kragujevački Radnički 1923 osvojio je sva tri boda u Lučanima protiv domaće Mladosti! Utakmica je završena rezultatom 1:0 za Kragujevčane, glavnu ulogu imao je izvanredni golman Radničkog Stojan Leković, ali je na kraju čovek odluke bio kapiten gostiju Marko Mirić.

Prva velika prilika za domaće viđena je u petom minutu, kada je izigrana odbrana Radničkog, Saša Jovanović je prihvatio loptu i iskosa sa desne strane pogodio stativu Lekovićevog gola.

Mladost je bila bolji i konkretniji rival, iako su i gosti imali nekoliko obećavajućih akcija, ali su ih kao po pravilu završavali veoma lošim i nepreciznim šutevima. U 29. minutu Saša Jovanović pogađa spoljni deo mreže Radničkog šutem sa oko 16 metara, a na ulasku u finiš poluvremena  Bojović posle centaršuta sa desne strane šutira glavom, ali lopta odlazi zamalo pored desne stative.

U nekoliko navrata golu Radničkog je pretio i Kos, ali bez rezultata.

Radnički je konačno postao nešto opasniji u 55. minutu preko Trifunovića koji je bio u veoma izglednoj situaciji, ali je šutirao visoko preko gola. Ipak, sudija je signalizirao ofsajd poziciju jednog igrača Radničkog.

Sve ostalo do pred sam kraj meča proteklo je u totalnoj ofanzivi Lučanaca.

U 60. minutu još jedna sjajna prilika za Mladost, prvo je Milošević šutirao, Leković odbio loptu do Bahe koji sa oko sedam metara neprecizno šutira.

Deset minuta kasnije nova velika prilika za Bojovića, ali još jednom je odlično reagovao golman Radničkog Stojan Leković.

Sličan epilog i u 80. minutu, Jovanović oči u oči sa sjajnim Lekovićem, šutirao je iskosa sa leve strane, sa nekih šest-sedam metara, ali golman Radničkog ponovo izlazi kao pobednik. Minut kasnije novi opasan napad Lučanaca, ovoga puta Ivanović šutira iskosa sa desne strane, ali opet Leković izbija loptu u korner.

Ni Tumbasević nije uspeo da ga savlada u 86. minutu udarcem sa ivice kaznenog prostora, po ko zna koji put Leković spašava Kragujevčane.

Ali, sve ove prilike ostale su u senci one koja je viđena na početku sudijske nadoknade. Radnički je bio u izglednom napadu, ali su gosti izgubili loptu pred kaznenim prostorom domaćih posle čega je usledila munjevita kontra Mladosti, Jovanović je proigrao Kosa koji je imao potpuno otvoren put ka golu Radničkog, samo je Leković stajao ispred njega, ali je i ovoga puta uspeo da sačuva svoj gol.

Izgledalo je da je to bilo sve što smo videli u ovom meču, ali u poslednjim trenucima nadoknade vremena, u 98. minutu, Radnički uspeva da šokira domaće pobedonosnim golom Marka Mirića. Akcija Radničkog tekla je po desnoj strani, Varjačić je centrirao, a Mirić volej-udarcem pogađa donji desni ugao za konačnih 1:0 u korist Radničkog.

Bio je to jedini šut u okvir gola gostujućeg tima večeras.

Ovaj trijumf Kragujevčani su proslavili sa svojim navijačima koji su ih večeras u Lučanima bodrili u velikom broju.

*

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke