Šok za Nišlije, poslednjeplasirani Radnik protutnjao ''Čairom''!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 03.03.2024.
14:55
Izvor: Sportske.net

Prva pobeda Surduličana još od avgusta!

2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Posle dve uzastopne pobede nad Javorom i IMT-om, niški Radnički je danas na ''Čairu'' razočarao svoje navijače.

U duelu sa poslednjeplasiranim Radnikom, Nišlije su ubedljivo poražene sa čak 0:3 i zaustavile uspon na tabeli, pa i dalje imaju 23 boda na 12. mestu, a Radnik je upisao tek drugu pobedu u sezoni, prvu još od drugog kola i meča protiv Spartaka u Surdulici (2:0).

Prvo poluvreme proteklo je u inicijativi niškog Radničkog koji je u tom delu igre uputio čak 11 udaraca ka protivničkom golu, naspram samo jednog šuta gostiju iz Surdulice koji su akcenat stavili na odbranu svog gola. Imao je Radnički i znatno duže loptu u svom posedu, ali ništa od toga nije uspeo da iskoristi.

Rezultatom 0:0 se ušlo u drugo poluvreme u kom se sve potpuno promenilo.


U 56. minutu meča Radnik je poveo neobičnim golom Borka Duronjića. Fudbaler gostujućeg tima je sa leve strane uputio centaršut na ivicu peterca gde je došlo do nesporazuma defanzivca domaćih Vojnovića i golmana Vasiljevića. Jedan od drugog su očekivali reakciju, ali na kraju ni jedan ni drugi nije reagovao, pa su samo pogledom ispratili put lopte u mrežu - 0:1.

Ako je ovaj gol šokirao Nišlije, šta tek reći za Duronjićev projektil samo sedam minuta kasnije. Fudbaler Radnika je prihvatio loptu na dvadesetak metara od gola domaćih, oslobodio se Jamkama i munjevito uputio snažan i precizan udarac u desni ugao Vasiljevićevog gola - 0:2!

Radnički je bio u psihološkom nokdaunu posle ova dva Duronjićeva gola, a za ''nokaut'' se pobrinuo Hajdarević koji je u 72. minutu na centaršut Kadijevića sa leve strane, pogodio mrežu sa nekih 7-8 metara za nedostižnih 0:3!

Imao je Radnički još dvadesetak minuta da bar ublaži poraz, bilo je par pokušaja sa distance, ali ništa više od toga, pa Surduličani slave zaslužena tri boda u ovom meču.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke