Spajić: "Svako od nas želi da igra! Hvala Bogu, pa nije kao pred Katar..."

Autor: Ivan Cvetković
subota 01.06.2024.
18:45
Izvor: Sportske.net

U Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije, predstavnici medija mogli su da razgovaraju sa reprezentativcima Srbije Urošem Spajićem i Veljkom Birmančevićem.

FSS
FSS

Povezane vesti

Spajić se u nacionalni tim vratio posle duple krune u dresu Crvene zvezde i biće deo selekcije Srbije na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

"Osećaj je fantastičan, prezadovoljan sam, preponosan, srećan što sam ovde. Cilj mi je bio da pokušam se vratim u reprezentaciju, posle svega što je bilo, mislim na povredu i pehove koje sam imao. Drago mi je da je sve ispalo dobro, prošao sam težak period, uspeo da se vratim u formu i reprezentaciju. Uvek sam se vodio time da bi nešto postigao, moraš da daš celog sebe, svi imaju uspone i padove, imao sam i ja tešku povredu, ali sam iz nje izašao još jači. Drago mi je da nisam odustajao, da sam dao celog sebe, drago mi je da ljudi to prepoznaju i zbog toga hvala na lepim rečima selektoru. Moje je da nastavim tim putem, dajem maksimum i tako doprinesem rezultatima tima", rekao je defanzivac Zvezde.

Da li sebe vidi među starterima?

"To je pitanje za selektora, mislim da svako od nas koji se nalazi na spisku očekuje da igra, svi imaju želju da doprinesu, da igraju, da budu deo tima. Konkurencija je dobra, hvala Bogu svi smo zdravi, nije situacija kao pred Katar".

Grupa u Nemačkoj?

"Jako teška, znamo da su Englezi jedni od favorita, realno borićemo se za plasman u narednu fazu, drugo mesto je neka realnost, imamo opciju i za treće, mnogo razloga za optimizam. Da odemo u Nemačku sa samopouzdanjem koje smo imali u kvalifikacijama za Katar i da budemo ekipa, tim. Mislim da onda imamo šanse", kazao je Uroš Spajić koji je napomenuo važnost i prijateljskih utakmica pred turnir.

"Važni su nam i mečevi protiv Austrije i Švedska, pre svega na psihološkom planu. Ubeđen sam da ćemo biti i spremni i motivisani. Nema kalkulacija, bez obzira što ti mečevi neće biti pokazatelji našeg izdanja na Evropskom prvenstvu", rekao je iskusni defanzivac.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke