Spalević otkrio razlog povratka u kopačke, ali veliki posao ga čeka

Autor: Aleksandar Golubović
nedelja 14.03.2021.
13:50
Izvor: Sportske.net

Oglasio se povratnik iz penzije.

fkradnicki.com
fkradnicki.com

Povezane vesti

Nekadašnji prvi strelac Superlige Srbije Darko Spalević otkrio je razloge zbog kojeg se ovog proleća vraća na teren nakon skoro trogodišnje pauze.

Nekadašnji ljubimac navijača kragujevačkog Radničkog je prihvatio poziv prijatelja da zaigra za loklanog trećeligaša FK Kragujevac, ali ga čeka veliki posao da se vrati makar u delić pređašnje forme.

"To je inicijativa prijatelja i drugara iz kluba, da im pomognem, pa ćemo sada videti na koji ćemo način to uraditi. To je lepa, drugarska priča, pre tri ili četiri meseca su me kontaktirali. Tu sam da im pomognem, prvo kolo je 11. aprila. Učiniću koliko mogu, na terenu i van terena, tu sam. Nemam pojma samo u kojoj ću formi biti, nisam šutnuo loptu 2-3 godine. To je treća gradska liga, ne znam ni kakvi su tereni, radiću malo na sebi", rekao je Spalević u razgovoru za portal Nova.rs.

Napadač koji je karijeru počeo davne 1996. godine na Kosmetu okačio je kopačke o klin pre tri godine u Radničkom, čije rezultate sa radošću prati ove sezone.

"Završio sam 2018. karijeru, u Kragujevcu, a drago mi je što su na putu da se vrate u Superligu, vidim da su finansijski stali na noge, da su jaki i vidim da su napravili dobru ekipu. Doveli su trenera Lintu, čujem se sa igračima i upravom, čovek dobro radi i vidim da su zadovoljni. Baš mi je drago, klub i grad zaslužuju superligaša", rekao je Spalević.

Podsetio se na uspehe koje je imao u dresu Radničkog u periodu kada su tokom prošle decenije igrali Superligu.

"Bio sam u Bugarskoj u sezoni 2003-2004, kada smo sa Lokomotivom Plovdiv osvojili prvu titulu prvaka, pre CSKA, Levskog i drugih klubova. Ali uz to, drago mi je da sam i sa Radničkim iz Kragujevca došao iz treće lige u drugu, iz druge u prvu, i da smo bili pri vrhu, izgurali smo 14 utakmica bez poraza, bili smo i treći. U toj ekipi, bili prvi strelac lige sa 34-35 godina, nije mala stvar", rekao je on.

Ovim povodom pohvalio je i aktuelnog prvog strelca domaćeg prvenstva Milana Makarića, koji igra za Radnik iz Surdulice.

"Gledao sam ga, baš je dobar igrač, vidim da dobro gura i to je super, meni je drago kad neko iz manjih klubova se istakne na taj način", naveo je on.

Podsetio se i boravka u Sarajevu, gde je ostavio dubok trag.

"Tamo sam bio pet godina, stvarno mi je bilo prelepo, sećam se samo lepog iz Istočnog Sarajeva. Kad sam došao, prve godine smo bili treći i igrali smo Intertoto Kup, onda smo igrali Evropu, pa smo sledeće uzeli Kup BiH, prvi put u istoriji Slavije. Vežu me stvarno dobre uspomene".

Za nešto manje od mesec dana Spalević će ponovo potrčati na "zelenom tepihu".

"Relativno brzo to kreće, ja nisam spreman, ali opet, to je treća gradska liga, nikad nisam igrao tu ligu. Pretpostavljam da nije na vrhunskom nivou, malo ću da se spremim, da li će to biti dovoljno za 10, 15 ili 20 minuta, videćemo. Doveli su 4-5 igrača koji su igrali u Kragujevcu, koji vole grad i nadam se da će ući u drugu ligu. To je druženje i nije profesionalni fudbal. Rekao sam im da nisam dugo trenirao, ne znam ni da li mogu da izdržim tih 15 minuta”, kroz smeh će Spalević", zaključio je poznati napadač.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke