Španac poštuje "evropskog velikana", pokušaće da napadne Partizan

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 25.07.2018.
23:18
Izvor: Sportske.net

Španski stručnjak koji je nedavno preuzeo litvanski sastav rekao je da će njegova ekipa pokušati da igra ofanzivno i da kontroliše igru u duelu sa Partizanom.

Screenshot/You Tube
Screenshot/You Tube

Povezane vesti

Konferenciju za medije Kibu Vikunja je počeo konstatacijom da njegova ekipa ima privilegiju da se odmeri sa klubom koji ima bogatu evropsku istoriju.

"Zadovoljstvo je biti ovde i igrati protiv evropskog velikana kakav je Partizan. Prošli smo dve runde kvalifikacija, eliminisali smo Cefn i Irtiš. Nismo slučajno ovde, došli smo da damo svoj maksimum i da probamo da se plasiramo u naredno kolo", rekao je Vikunja.

Trakai je takmičenje počeo od preliminarne runde kvalifikacija i do sada eliminisao predstavnike Velsa i Kazahstana.

"Znamo da Partizan ima kvalitetan tim, kvalitetnog trenera i kvalitetne igrače, ali fudbal je fudbal i sve je moguće", dodao je trener litvanskog tima.

Litvanci su u punom takmičarskom ritmu, njihovo prvenstvo je u toku, ali za vikend Trakai nije imao prvenstvene obaveze.

"Tačno je da nismo igrali u nedelju kao Partizan, ali je takođe tačno da smo imali težak put u Kazahstan. Otišli smo u ponedeljak, a vratili se u subotu, imali smo nekoliko letova. Normalno je da igrate na svaka tri dana kada učestvujete u Evropi, ne mislim da je to neka prednost za nas", rekao je Vikunja.

Upitan da li je kao i trener Suduve puštao igračima zvuk navijačke buke na treninzima kako bi ih pripremio na gostovanje u Beogradu Vikunja je odgovorio odrično.

"Biće to izazov za nas jer u Litvaniji nemamo atmosferu kakava se očekuje sutra i u kakvoj igraju Crvena zvezda i Partizan. Jedino što ću tražiti od igrača to je da daju 100 posto, to je najvažnije. Ne znam da li će to biti dovoljno, ali naš cilj je da odigramo na željenom nivou", kazao je trener Trakaija.

Što se tiče opredeljenja na sutrašnjem meču, Vikunja će od ekipe tražiti da igra ofanzivno ali je svestan da se o tome pita i Partizan.

"Od kada sam ja preuzeo ekipu pokušavamo da budemo tim koji drži loptu i stvara šanse. Naravno da zavisi i od protivnika, znamo da je Partizan tim koji želi da ima potpunu kontrolu nad igrom. Kada nemaju loptu u posedu vrše presing na protivničkoj polovini. Pokušaćemo da igramo kako to obično činimo, ali u ovom trenutku ne znam da li ćemo biti napadački ili defanzivno nastrojeni. Mislim da će to dosta zavisiti od protivnika. Sigurno je da ćemo igrati u svom stilu, ali u fudbalu imate dva tima na terenu i protivnik takođe ima svoje planove. Pokušaćemo da igramo ofanzivno, ali ne znam hoće li to biti moguće", zaključio je Vikunja.

Utakmica drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope između Partizana i Trakaija igra se u četvrtak od 20.30 na stadionu u Humskoj.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
bagra
Thursday, 26.07.2018
12:17

Nemamo ni kvalitetan tim ni kvalitetnog trenera

avatar
Stalker
Thursday, 26.07.2018
11:23

Partizan nema nikakvu igru, nema nijednog napadača, osim Rikarda. Ne znam koliko ovi Litvanci treba da su slabi pa da ih ovakav naš tim pobedi.