Španci bez šestorice iz šampionske ekipe, može li Srbija da odoli i ovom sastavu?

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 14.10.2024.
16:30
Izvor: Sportske.net

Španci desetkovani.

EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI
EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Povezane vesti

Fudbalska reprezentacija Španije dočekuje našu selekciju u četvrtom kolu Lige nacija, a selektor Luis De La Fuente ima brojnih kadrovskih problema.

Kao što je potvrđeno, Lamin Jamal je zbog preopterećenosti zadnje lože otpao sa spiska i već je na putu ka Barseloni, a umesto njega poziv je dobio Rodrigo Rikelme iz Atletiko Madrida.

Osim Jamala, ogroman broj igrača koji su osvojili EURO 2024 nisu tu - Dani Karvahal, Robin Le Norman, Rodri, Dani Olmo, Niko Vilijams i pomenuti Jamal, koji čine šestorku koja je i bila najstandardnija na šampionatu Evrope. Ali, nedostaju i njihove ranije zamene kao što su Feran Tores, Naćo Fernandez i Fermin Lopez. 

Ako pokušamo da projektujemo sastav Španaca, i uzmemo u obzir da De La Fuente sigurno neće mnogo rotirati, ovako bi mogla da izgleda početna postava: 

Raja, Pedro Poro, Vivijan, Laport, Grimaldo/Kukurelja, Zubimendi, Fabijan Ruiz, Pedri, Ojarzabal, Baena, Morata.

Kao što vidite, najveća dilema je da li će levog beka igrati Grimaldo koji je bio jedan od najboljih za vikend protiv Danaca ili će šansu opet dobiti Kukurelja koji je bio standardan na Evropskom prvenstvu. 

Velike šanse da zaigra ima mladi Pau Kubarsi, koji je opet dobio poziv, kao i Hoselu, Mikel Merino i Brajan Saragosa, jer u veznom redu i napadu, De La Fuente baš nema mnogo igrača na klupi. 

Postavlja se pitanje, da li Srbija može da odoli oslabljenom evropskom šampionu? U odnosu na meč u Beogradu, tu nema čak šestorice startera, a to su pre mesec dana bili - Karvahal, Le Norman, Rodri, Olmo, Jamal i Niko Vilijams...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke