Španski ''As'' pronašao i jednu prednost Srbije pred večerašnji okršaj!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 05.09.2024.
19:45
Izvor: Sportske.net

Mogu li ''orlovi'' to da iskoriste večeras?

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Reprezentacija Srbije večeras će od 20 časova i 45 minuta odmeriti snage sa šampionom Evrope, selekcijom Španije u prvom kolu Lige nacija, u njenoj ''A'' diviziji.

Španci su, naravno, u ulozi favorita, pogotovo jer je reprezentacija Srbije iz raznoraznih razloga značajno oslabljena uoči ovog susreta.

Ipak, španski ''As'' je izdvojio i nešto u čemu bi srpski ''orlovi'' večeras mogli da budu u prednosti u odnosu na Špance.

To je - visina naših igrača.

''Na prošlom Evropskom prvenstvu, tim koji je predvodio Dragan Stojković je sa prosečnom visinom od 1,87 metara predvodio ovu klasifikaciju. Pet centimetara više od reprezentacije Španije, koja je bila pri dnu, poslednja sa 1,82 metara, zajedno sa Nemačkom i Portugalom.

Za Ligu nacija Srbija je izgubila centimetar ako je uporedimo sa ekipom koju je imala na EP (1,87), i to zbog izostanka najvišeg igrača, golmana Vanje Milinković-Savića (2,02). Za duel sa Španijom nemaju igrača višeg od dva metra, mada je tačno da postoji jedan igrač koji sam vodi u ovoj klasifikaciji, defanzivac Milenković sa 1,95 m. Slede ga par njih na 1,94 m: Petrović i Pavlović. Živković je i dalje igrač sa najmanjom visinom u timu - 1,69 m'', piše ''As'' u svom tekstu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke