Španski mediji: ''Srpski ponos i ogorčenost, mamurna Španija bez GPS-a, magija ostala u Berlinu...''

Autor: Darko Mitrović
petak 06.09.2024.
00:12
Izvor: Sportske.net

Kako su oni doživeli večerašnju utakmicu?

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

Očekivali su u Španiji nastavak onoga što su gledali na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, ali Srbija je večeras na Marakani uspela da odoli evropskom šampionu.

Naravno, posle beogradskih 0:0 ni španski novinari nisu u potpunosti zadovoljni, što se i vidi u njihovim izveštajima.

''Španija pokazala dominaciju u Srbiji, ali nije postigla gol u meču u kom je Lamin Jamal bio najistaknutiji sa fantastičnim drugim poluvremenom, kada je pokazao svoj repertoar.

Na takozvanoj Maloj Marakani, stadionu na kojem je Maradona kao fudbaler Barse dao jedan od najboljih golova u istoriji protiv Crvene zvezde i na kome je Španija odigrala meč 'iz srednjeg veka' protiv Jugoslavije 1977. godine, nije bilo mesta za golove. Liga nacija počela je izložbom Lamina Jamala koja nije dobila nagradu.

Španija je bez Rodrija, svog titularnog GPS-a, od početka pokazala svoj stil: posed, pritisak i autoritet. Ajoze se pojavio kao navodna '9', van svoje prirodne pozicije'', piše španska ''Marka''.

Kada je u pitanju reprezentacija Srbije, ističe se neverovatan promašaj Luke Jovića i dodaje:

''Bez Vlahovića, Milinkovića-Savića ili Kostića, nisu hteli da budu još jedna lutka u rukama Španije. U nedostatku talenta iz drugih vremena bilo je ogorčenosti i ponosa'', piše ''Marka''.

''Magija je ostala u Berlinu'', naslov je izveštaja u listu ''As''.

''Španija je remizirala u Beogradu u teškoj utakmici u kojoj ne nailazi na dobru igru zbog koje je postala prvak Evrope. Lamine, najbolji.

Magija je ostala u Berlinu. Zvuči kao roman, ali nije ništa drugo do štivo koje je ostavila utakmica Srbija-Španija kojom je počelo četvrto izdanje Lige nacija, takmičenja u kome La Roha brani titulu. Bio je to ponovni susret sa evropskim šampionima, ali je noć ostavila sivu utakmicu, sa previše kartona. Skoro ništa nije uspelo. Ni 'prelivanje' Nika, ni 'palica' Zubimendija, ključ u napadu Olma ili iznenađenje vlasništvom Ajozea. 

Samo je Lamine sijao. Španija nije bila Španija. U nedelju, u Ženevi, protiv Švajcarske, nova prilika. Ne može nas svaki dan gol Ojarzabala naterati da vrištimo sa balkona'', piše ''As''.

Mundo Deportivo naglašava da je Španija i dalje ''mamurna'' posle Evropskog prvensta i da je ostavila dva boda u Srbiji-

''Šampion Evrope, kojem je nedostajalo svežine, počeo je odbranu titule u Ligi nacija remijem. La Roha, koju predvodi Lamine Jamal, nije mogla da savlada golmana Rajkovića, lokalnog heroja večeri'', dodaje ''Mundo Deportivo''.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke