Spartak potvrdio - Šimura se vraća u domovinu

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 21.01.2019.
23:32
Izvor: Sportske.net

Japanski internacionalac koji je prethodne tri godine proveo u Crnoj Gori i Srbiji realizovao je transfer u klub iz rodne zemlje.

Beta/Saša Đorđević/Ds
Beta/Saša Đorđević/Ds

Povezane vesti

Nastavlja superligaš iz Subotice sa prodajom igrača u zimskom prelaznom roku. Potpredsednik Spartaka Nikola Simović potvrdio je da je klub prodao još jednog standardnog prvotimca.

Nakon Bojana Čečarića (Krakovija, Poljska) i Nemanje Ćalasana (Čaves, Portugal) klub je napustio i Japanac Šimura Noboru (25) koji će karijeru nastaviti u ekipi Mačide.

"Zadovoljni smo što su naši igrači interesantni drugim klubovima i pokazali smo da raniji transferi nisu slučajnost. Ovo dokazuje da je FK Spartak najidealniji klub Super lige za razvoj i afirmaciju mladih igrača, čak i igrača koji su bili povređeni ili koji su iz nekog drugog razloga odsustvovali", rekao je Simović.

Spartak nije obelodanio koliko je zaradio od transfera defanzivnog veziste, ali će u ukupnom zbiru zarade od prodaje pomenute trojice sigurno premašiti cifru od 500.000 evra.

Japanac Šimira stigao je u Suboticu iz crnogorske Sutjeske pre godinu i po dana, a ugovor sa Spartakom imao je do leta 2020. godine.

U prethodnih godinu i po dana Šimura je odigrao 61 utakmicu u Super ligi, Kupu Srbije i kvalifikacijama za Ligu Evrope, a postigao je četiri pogotka.

Spartak je u prethodnih godinu dana, pored već navedenih transfera, realizovao prodaju još nekoliko fudbalera. Stefan Hajdin je prešao u Crvenu zvezdu, Aranđel Stojković i Ognjen Đuričin u Vojvodinu, Nemanja Nikolić u Partizan a Mile Savković u Jageloniju.

Klupsku kasu u prethodnih nekoliko godina punili su transferi Srđana Plavšića (Crvena zvezda), Đorđa Despotovića (Lokeren), Vladimira Kovačevića (Vojvodina), Aleksandra Radovanovića (Vojvodina), Đorđa Ivanovića (Partizan), Nemanje Milića (Crvena zvezda), Stefana Miloševića (Crvena zvezda), Aleksandra Kovačevića (Crvena zvezda), Vanje Zvekanova (Đenova)...

Subotičani su se u prethodnoj sezoni izborili za izlazak na evropsku scenu, a trenutno su jedanaesti na tabeli sa 19 bodova posle 21 odigrane utakmice u domaćem šampionatu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke