Spektakl - Bukari je munja, Zvezdina "petarda"!

Autor: Aleksandar Obrenović
sreda 03.08.2022.
22:44
Izvor: Sportske.net

Jedna od ubedljivijih pobeda crveno-belih.

Pedja Milosavljevic
Pedja Milosavljevic

Povezane vesti

Od starta je bila jasno da će Crvena zvezda voditi glavnu reč na ovom meču. Igrao se drugi minut kada je nakon kontre Ivanića i Kataija, Bukari uspeo da pogodi mrežu, ali je gol poništen zbog ofsajda nakon intervencije VAR tehnologije. 

Dobro su stajali fudbaleri Pjunika, igrali disciplinovano, izgledalo je da će ekipa Dejana Stankovića imati problema da napadne, što je i bio slučaj u prvih pola sata igre. 

U 14 minutu beležimo jedan pokušaj Pešića, a tri minuta kasnije je Bukari je šutirao sa oko 10 metara, kada je golman Jurčenko odbranio udarac nogom. Imali su Jermeni šansu preko Davinijana kada su se sudarili Borjan i Milunović, ali na sreću po srpski tim nije bilo promene rezultata. 

Problem za Zvezdu jesu i žuti kartoni Aleksandra Kataija i Aleksandra Dragovića u prvih 45 minuta duela. 

Svi problemi su zaboravljeni u 29. minutu utakmice, Bukari je imao zaostatak u odnosu na protivnika, ali je brzinom munje prvo pretrčao, a onda i bio snažniji od svog čuvara, izbio je sam ispred golmana i rutinski ga zaobišao za 1:0. 

Nije dugo prošlo, a već je bilo 2:0. Bukari je bio na desnoj strani, promešao je protivnika, uposlio Kangvu koji pogađa. U prvi mah je gol poništen, ali je VAR ovoga puta bio na strani crveno-belih. 

Mirniji tempo nakon drugog gola, a za sledeći smo čekali 44. minut. 

Bukari je dobio loptu na desnoj strani od Kangve, ponovo je bio nerešiva enigma za protivnika, šutirao je po zemlji i pogodio od stative za 3:0. 

Golove iz prvog poluvremena pogledajte OVDE

Nastavak je doneo mirniji tok utakmice.

Imali su gosti još jedan zanimljiv udarac, Gonzales je šutirao sa oko 30 metara kada je Borjan krajnjim naporom odbranio svoj gol. 

Vidljivo je bilo da Zvezda spušta loptu i da ne želi po svaku cenu da ide napred, a onda je Stanković krenuo sa osvežavanjem sredine terena što je bio pun pogodak. 

U toku je bio 70. minut kada je Bukari postigao svoj treći gol na utakmici, bio je na svojoj desnoj strani, krenuo, mislili smo svi na centaršut, mislio je to i Jurčenko, golman gostiju, ali fudbaler iz Gane je uspeo da prevari sve nas i da pošalje loptu u mrežu za 4:0!


Nije to bilo sve. 

Samo što je ušao u igru, Stefan Mitrović se upisao u strelce. Spektakl na stadionu "Rajko Mitić" uveličao je petim golom na meču mladi fudbaler koji je stigao iz Niša. Igrao se 78. minut utakmice. 

Da ne bude sve savršeno pobrinuo se Rodić koji je dobio dva žuta kartona u roku od minuta, sve je to bilo nepotrebno u samom finišu utakmice pri rezultatu 5:0. 


Dakle, jasno je da je Zvezda 99% u plej-ofu, utakmica u Jerevanu značiće prevashodno za koeficijent, klupski i nacionalni...

Ono što treba napomenuti jeste da su večeras sve golove postigli igrači koji su stigli kao pojačanja, što je zaista lepa vest pred ključne borbe, najverovatnije sa Makabijem iz Haife...

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke