Spektakl na "Čairu" - Radnički se ispromašivao, TSC 4/4

Autor: Aleksandar Golubović
ponedeljak 09.08.2021.
20:52
Izvor: Sportske.net

Zanimljiva utakmica.

BETAPHOTO/SASA DJORDJEVIC/EV
BETAPHOTO/SASA DJORDJEVIC/EV

Povezane vesti

Fudbaleri TSC-a upisali su i četvrtu uzastopnu pobedu u Ling Long Superligi pošto su u 4. kolu upisali veliku pobedu na gostovanju Radničkom u Nišu 2:1 u veoma sadržajnom meču u kojem je svaki ishod bio moguć i zaslužen.

Gosti iz Bačke Topole poveli su u 31. minutu golom Đura Zeca nakon izvanredne akcije u kojoj su učestvovali Saša Tomanović i Mihajlo Banjac. 

Iskusnom Zecu nije bilo teško da savlada golmana Radničkog i tako kruniše mnogo bolju igru TSC-a nego što je to bio slučaj sa igračima domaćeg tima.

Koliko je neprepoznatljiv bio Radnički u prvih 45 minuta svedoči i izmena koju je trener domaćih Aleksandar Stanković izveršio u prvom poluvremenu.

Mladi Vanja Ilić zamenio je ofanzivnca Borka Duronjića, a to je unelo nešto dinamičniju igru domaćih.

Najbolju priliku u prvom poluvremenu za Radnički propustio je u prvom minutu nadoknade Nikola Aksentijević čiji udarac iz daljine je pogodio spoljni deo mreže TSC-a.

Radnički je krenuo daleko silovitije u drugom poluvremenu. Stanković je na teren odmah poslao Filipa Kasalicu i Aleksandra Pejovića, a prvu ozbiljniju priliku u nastavku propustio je Nikola Vujadinović, čiji udarac glavom je odbranio Nenad Filipović.

TSC se uglavnom oslanjao na kontre, a malo je falilo da Banjac uhvati odbranu domaćih na spavanju, ali je Bjeličić u poslednji čas izblokirao udarac.

Gosti su ipak udvostručili prednost u 63. minutu kada je Tomanović postigao izvaredan gol, nakon asistencije Stanojeva i odbitka lopte od stativu posle lepog udarca.

Delovalo je da se Radnički predao, nakon što je TSC preuzeo kontrolu, ali je kiks Nemanje Petrovića u 72. minutu kasnio iskusni Kasalica, pogotkom u svom stilu, uvevši neizvesnost u poslednjih 20 minuta.

Kasalica je imao nekoliko minuta kasnije ponovo priliku, ali je ovaj put njegov udarac izblokiran.

Isti fudbaler je u 86. imao najbolju priliku za izjednačenje, a zatim je i lob Ilića završio preko gola.

Radnički je do kraja meča silovito napadao da dođe do izjednačenja, ali je TSC uspeo da odoli i peto kolo dočeka na vrhu tabele sa istim brojem bodova kao prvoplasirani Partizan.

Sa druge strane, Radnički je doživeo prvi poraz u ligi, a priliku za popravni imaće protiv Čukaričkom u narednom kolu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke