Spektakl u Topoli - Sedam golova, dva penala i 15 minuta savršentva domaćih, TSC srušio uporni Radnički!

Autor: Lazar Nikolić
sreda 08.05.2024.
17:52
Izvor: Sportske.net

Vanserijska utakmica.

twitter
twitter

Povezane vesti

Fudbaleri TSC-a savladali su Radnički 1923 iz Kragujevca sa 4:3 u spektakularnoj utakmici četvrtog kola plej-ofa Super lige Srbije.

Vodili su domaći sa 3:0 već posle 15 minuta u nastavku postigli i četvrti gol, ali su na kraju strepeli za trijumf, jer su gosti uspeli da postignu tri pogotka, ne i četvrti koji bi im doneo veliki bod.

Poveo je TSC već u šestom minutu. Brzonogi napadač domaćih Saša Jovanović umakao je odbrani rivala, golman Kragujevčana odbranio je njegov prvi udarac, ali je iz popravnog jedan od najboljih igrača tima iz Bačke Topole pronašao lopti put do mreže.

Novi udarac Kragujevčanima zadao je Ifet Đakovac u 10. minutu. Domaći su odigrali munjevit kontranapad i u tri poteza „matirali“ goste. Golman Ilić je sjajno uposlio Ćirkovića, a ovaj pronašao usamljenog Đakovca u šesnaestercu rivala kome nije bilo teško da udvostruči prednost ekipe Žarka Lazetića.

Potpuni potop tim trenera Feđe Dudića doživeo posle četvrt časa igre. Ćirković je dobro izveo korener, golman Lekvoić najpre zaustavio pokušaj domaćih, ali se lopta odbila do štopera Nemanje Stojića, a on postigao treći pogodak za furioznog domaćina.

U narednih dvadesetak minuta uspeli su gosti da „dođu do daha“ i stanu na loptu. Igrao se 41. minut kada je Aleksić šutirao, a lopta u ruku, u kaznenom prostoru TSC-a, pogodila štopera domaćih Stojića. Dosuđen je jedanaesterac za Kragujevčane, odgovornost je prezueo Milutin Vidosavljević i zakucao loptu u stativu.

Napravili su Kragujevčani čak tri izmene na poluvremenu, a jedan o rezervista Gluščević propustio je prvu priliku u 51. minutu kada je glavom šutirao pored Ilićevog gola.

Veoma blizu četvrtog pogotka bio je TSC u 54. minutu kada je Ćirković iz slobodnog udarca uposlio Đorđevića, a ovaj uzdramao prečku gola Radničkog. U nastavku akcije lopta je u ruku pogodila defanzivca gostiju Ćosića i sudija Pavle Tomić dosudio drugi penal za TSC. Ovoga puta šutirao je Ifet Đakovac i izvanredno pogodio za velikih 4:0.

Ubedljivo najopasniji igrač Radničkog bio je mladi Glušćević koji je do pogotka mogao i na isteku časa igre. Posle asistencije Bevisa izašao je ispred Ilića, ali je golman TSC-a još jednom odliučno invervenisao. Posle kornera Kragujevčani su zatresili mrežu rivala. Još jedan adut Feđe Dudića sa klupe Vižđi Sali „zakucao“ je loptu u mrežu ekipe iz Bačke Topole posle asistencije Vidosavljevića.

U istom momentu na povredu se požalio čuvar mreže TSC-a Veljko Ilić, a umesto njega Žarko Lazetić pred gol poslao Nikolu Simića.

Treća sreća bila je danas za Matiju Gluščevića- Igrao se 78. minut kada je mladi ofanzivac imao novu priliku i ovoga puta je iskoristio. Šutirao je momak rođen 2004. godine iz mesta i uspeo da uz malo sreće iznenadi Simića.

Uporni Radnički nastavio je poteru za domaćinom. "Prvenac" u dresu Kragujevčana postigao je Nikola Bukimirac u drugomm minutu sudijske nadoknade za 4:3.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke