Spektakularan derbi na ''TSC Areni'', Partizan u 96. minutu prokockao pobedu!

Autor: Darko Mitrović
subota 29.07.2023.
23:01
Izvor: Sportske.net

Neverovatno šta su crno-beli sebi dozvolili, ali pričaće se i o sudijskim odlukama.

2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

TSC i Partizan su večeras u Bačkoj Topoli odigrali meč za pamćenje.

Na kraju, 3:3, ali mnogo zadovoljniji mogu da budu domaći koji su dva od tri gola postigli u nadoknadi vremena prvog i drugog poluvremena, i to kada je vreme za nadoknadu već bilo isteklo.

Od samog početka se igralo beskompromisno sa obe strane, napadački, a prvu veliku priliku stvorili su domaći u drugom minutu kada su imali nekoliko pokušaja, poslednji Đakovac sa leve strane, ali je golman Stevanović uz pomoć Markovića nekako uspeo da sačuva mrežu.

Partizan je uzvratio preko Kvinsija Meniga koji je u prvih deset minuta imao dve dobre prilike, ali je oba puta šutirao pored gola.

I onda, 12. minut, TSC je stigao do vodećeg gola. Brza akcija ekipe trenera Lazetića, centaršut sa leve strane, lopta je stigla na desnu do Cvetkovića koji vraća na ivicu kaznenog prostora odakle Antonić šalje precizan udarac u gornji desni ugao Stevanovićevog gola - 1:0.

Posle tog gola usledilo je skoro pola sata mirnije igre koja je odgovarala domaćina, sve do spektakularnog finiša prvog poluvremena.

Partizan je pojačao ritam, počeo je da vrši sve snažniji pritisak na polovini rivala i to je crno-belima donelo rezultat u 40. minutu, kada je proradio tandem Kanute-Natho, a Partizanov Izraelac sa ivice kaznenog prostora šalje neodbranjih šut pod prečku - 1:1.

Taj gol je povratio samopouzdanje Partizanu koji tri minuta kasnije stiže do preokreta. Severina je osvojio loptu na sredini terena, povukao kontru koju su nastavili Menig, Natho koji šalje loptu u peterac gde Nikolić inteligentno propušta loptu za Belića, a vezista Partizana završava akciju i pogađa za 1:2.

Izgledalo je da će se tim rezultatom završiti prvo poluvreme, ali na isteku nadoknade vremena Kanute je skrivio penal nad Stanićem, a Đakovac sa bele tačke pogađa mrežu za izjednačenje na 2:2!

To je bio tek početak serije pehova za ekipu Partizana. Posle osam minuta igre u drugom poluvremenu, strelac drugog gola za Partizan Kristijan Belić se požalio na bolove u predelu kolena i odmah je morao da izađe iz igre, a zamenio ga je Šćekić.

Trener Duljaj je istovremeno izvršio još dve izmene, a priliku da debituju dobili su Kalulu i Saldanja. I bukvalno u prvom kontaktu s loptom Saldanja je iznirio penal posle dobre saradnje sa Menigom. Natho je izveo penal, ali je njegov udarac zaustavio golman Ilić!

Samo dva minuta kasnije, u 57. minutu, mladi Ilić je postigao gol posle slobodnog udarca koji je izveo Natho. Međutim, gol je poništen zbog ofsajda! Još jedna situacija o kojoj će se diskutovati posle ovog meča!

Natho je izašao iz igre u 70. minutu, zamenio ga je Pantić i pet minuta kasnije skrivio penal! Opet sporna situacija, da li je prekršaj bio van ili unutar kaznenog prostora.

Za razliku od finiša prvog poluvremena, ovoga puta Đakovac ne uspeva da savlada Stevanovića, golman Partizana je izašao kao pobednik ovoga puta!

I samo dva minuta kasnije Partizan kažnjava taj promašaj Đakovca. Crno-beli su iznudili korner, Pantić ga je izveo, lopta je završila u petercu, gde se najbolje snašao Mateuš Saldanja i svojim golom doneo pobedu Partizanu - 2:3!

Do kraja je moglo da bude još golova na obe strane, a najbolju je propustio Menig u finišu meča.

Isteklo je i pet minuta nadoknade vremena, ali domaći su iznudili korner posle kog TSC na centaršut Mirčevskog, Stojić pogađa glavom za 3:3!

Prethodno je Partizan ostao sa igračem manje, isključen je Aldo Kalulu.

Dodajmo još i da je u isto vreme Voždovac na svom terenu remizirao sa Javor Matisom. Taj meč je završen bez golova, rezultatom 0:0.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke