Spisak "orlića": Partizan dao najviše, Voša i Čuka imaju po trojicu reprezentativaca

Autor: Nemanja Janošev
petak 28.05.2021.
14:10
Izvor: Sportske.net

Objavljen spisak za pripreme.

FSS
FSS

Povezane vesti

Selektor mlade reprezentacije Srbije Zvonko Živković objavio spisak od 26 fudbalera za predstojeću akciju "orlića".

Mladu reprezentaciju Srbije (U21) od jeseni očekuju veoma zahtevne kvalifikacija za plasman na Prvenstvo Evrope, a u sklopu priprema za susrete protiv Francuske, Ukrajine, Severne Makedonije, Farskih ostrva i Jermenije, „orlići“ će u junu imati dve jake provere. 

Prvi rival biće im selekcija Rusije, 6. juna (18,00), a dva kasnije olimpijska reprezentacija Brazila (U23). Taj meč igra se od 21,00 a oba susreta prenosiće TV Arenasport. Interesantno je da će 2. juna u SC FSS „orlići“ imati, takođe, veoma jaku proveru, kao zagrevanje za mečeve sa Rusijom i Brazilom, a u duelu koji će biti zatvoren za javnost, rival je naša „A“ selekcija koja se priprema za odlazak u Japan i mečeve protiv Jamajke i Japana.

Zbog povreda selektor nije mogao da računa na Borisa Popovića (Monako, Francuska), Zlatana Šehovića (Netanja, Izrael) i Slobodana Tedića (Cvole, Holandija).  Sava Čestić i Ivan Ilić se nalaze na spisku selektora „A“ tima Dragana Stojkovića.

Golmani: Aleksa Milojević (Bačka), Miloš Gordić (Mačva), Lazar Slavković (Teleoptik).

Odbrana: Svetozar Marković (Olimpijakos), Dimitrije Kamenović (Čukarički), Danilo Mitrović (BV Linc), Damjan Daničić (Dinamo Zagreb), Marko Bjeković (Vojvodina), Uroš Drezgić (Čukarički), Milan Ilić (Loznica), Nikola Marjanović (Proleter), Filip Bačkulja (Juniors, Austrija).

Sredina: Dejan Tetek (Reding), Armin Đerlek (Aluminij), Mihajlo Nešković (Inđija), Lazar Pavlović (Partizan), Ivan Milosavljević (Voždovac), Dejan Zukić (Vojvodina), Mirko Topić (Vojvodina), Aleksa Janković (Voždovac).

Napad: Milutin Vidosavljević (Čukarički), Andrej Ilić (Javor), Željko Gavrić (Crvena zvezda), Nemanja Jović (Partizan), Nikola Štulić (Partizan), Filip Stevanović (Partizan).

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke