Sportske istražuju - Ima li pojačanja za "večite" u Super ligi Srbije?

Autor: Ivan Cvetković
utorak 17.05.2022.
10:07
Izvor: Sportske.net

Godinama se Crvena zvezda i Partizan žale domaćoj javnosti kako u Super ligi Srbije nema dovoljno kvalitetnih igrača koji bi mogli da naprave razliku ne samo u domaćim, već i u evropskim takmičenjima.

2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Ako je to i tačno, ima mnogo faktora koji su uticali na to, pre svega iskorak "večitih rivala" u Evropi gde se prosečnost ne trpi.

Međutim, Srbija svako malo iznedri nekog talenta svetske klase, poslednji u nizu je svakako Dušan Vlahović, ali šta je sa klubovima van Topčiderskog brda.

Istraživali smo kojih bi to pet fudbalera moglo da pojača konkurenciju u Crvenoj zvezdi i Partizanu u letnjem prelaznom roku.

U obzir smo uzeli ne samo kvalitet, već i godine, odnosno mogućnost da se njihovim potencijalnim inostranim prodajama u budućnosti zaradi ozbiljan novac.

Vezista TSC-a Mihajlo Banjac (22) odavno je privukao pažnju naša dva najveća kluba, dok je nastupao za Inđiju bio je nadomak Zvezde, ali je igrač odlučio da pojača TSC.

I nije pogrešio, na 37 nastupa ove sezone postigao je sedam golova i upisao 10 asistencija, pa skauti i inostranih klubova pažljivo motre na njegov razvoj.

Još jedan vrlo dominantan fudbaler jeste defanzivac Čukaričkog Stefan Šapić (25) koji svojom konstitucijom (visok 2,03 metra) dominira u svom i protivničkom kaznenom prostoru.

Čuka očekuje da napuni kasu njegovom prodajom, pa "večitima" neće biti lako da odobrovolje "brđane".

Impresivne brojke ima i krilni napadač Radničkog iz Niša Stefan Mitrović koji je na 34 nastupa postigao 10 golova i dodao na to dve asistencije.

Srbin sa kanadskim pasošem već je istakao da bi pre Topčidera izabrao inostranstvo, ali nikad se ne zna...

Vojvodina nije uspela da se dokopa Evrope, međutim u pitanju je klub koji se uvek dičio izdancima sopstvene omladinske škole.

Kapiten "slaninara" Dejan Zukić (21) mogao bi biti zanimljiv Zvezdi i Partizanu, dok se vezista Mirko Topić (21) još pre nekoliko godina dovodio u vezu sa Mančester sitijem.

Naravno, politika kluba da se igrači ne prodaju najvećim rivalima će u tom slučaju biti velika, možda i nepremostiva prepreka, ali Vojvodina je klub koji živi od transfera, dok ove sezone rezultati nisu bili zadovoljavajući.

Svi oni bi pravili značajnu razliku u Super ligi Srbije, Evropa je možda "neka druga pesma", međutim postoji samo jedan način da saznamo to...

Premijer liga Engleske je apsolutno druga dimenzija do koje igrači iz Super lige Srbije tek treba da dostignu. U međuvremenu, nastavlja se trka za titulu, Liverpul gostuje Sautemptonu, a ukoliko verujete u duplu pobedu "redsa" uz mnogo golova, admiralbet.rs vam nudi sjajnu kvotu 2.35.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke