"Sportske.net" saznaju - Italijanski velikan došao po Vošin "dragulj", ulazi u istoriju!

Autor: Nemanja Janošev
petak 28.01.2022.
17:11
Izvor: Sportske.net

Italijani se okomili na superligaške talente!

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Mladi napadač Vojvodine Uroš Kabić (18) blizu je prelaska u Torino, saznaju "Sportske.net".

Iako je tek ove sezone priključen prvom timu i kontinuirano dobija priliku, privukao je pažnju inostranih klubova koji su se ove zime posebno okomili na mladiće iz Superlige Srbije. Tako bi posle Marka Lazetića koji je pojačao Milan, put Apenina trebalo da krene i Uroš Kabić.

Mladi brzonogi fudbaler je ove sezone imao nekoliko blistavih partija, timovi su ga pratili od letos, o čemu je govorio za naš portal, a sada je jedan od njih to konkretizovao.

Kako saznaju "Sportske.net" pregovori sa "granatom" su u poodmakloj fazi! Predstanici Torina nalaze se u Beleku gde je novosadski tim na pripremama i Voša bi uskoro mogla ozbiljno da profitira od momka koji je ponikao u njihovoj akademiji u Fudbalskom centru "Vujadin Boškov" u Veterniku. Oni su prošle večeri stigli u Belek, a danas su prisustvovali treningu "stare dame" gde su još jednom mogli da se uvere u kvalitete mlađanog Kabića.

Spominje se cifra od preko dva miliona evra, što bi Kabića svrstalo u jedan od najvećih izlaznih transfera u istoriji kluba. Miloš Krasić i Danijel Aleksić doneli su Novosađanima 2.250.000 evra, a Gojko Kačar je još od 2008. godine rekorder kada je Herta za tadašnjeg dvadesetogodišnjeg veziste Voše izdvojila tri miliona evra. Dvomilionski transfer drži Slobodan Medojević koji je 2012. pojačao Volfsburg.

Kabić je postigao prelep gol protiv Panevežisa kada je "lobom" odveo svoj tim u 3. kolo kvalifikacija za Ligu konferencija, a potom se upisao i u revanšu u duelu sa austrijskim LASK-om u Klagenfurtu.

Torino je jedan od najvećih italijanskih klubova sa sedam trofeja šampiona te zemlje, pet Kupova, a osvojili su Mitropa kup 1991.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke