"Sportske" saznaju - Vošin novi predsednik na dve stolice, Liga šampiona mu nije strana, a zna se i ime trenera

Autor: Nemanja Janošev
utorak 17.05.2022.
13:00
Izvor: Sportske.net

Sprema se presvlačenje na "Karađorđu".

FK Vojvodina/Jelena Grlić
FK Vojvodina/Jelena Grlić

Povezane vesti

Fudbalski klub Vojvodina uskoro će dobiti novog predsednika i to će, prema saznanjima "Sportske.net" biti sadašnji prvi čovek odbojaškog sektora ovog kluba Dragoljub Zbiljić.

Nakon šest godina, Dragoljub Zbiljić ponovo će sedeti u fotelji fudbalskog kluba novosadske "stare dame". Izučen iskustvom u vodama rukovodstva, doduše, u odbojkaškom sektoru u kojem je ostvarivao izuzetne uspehe, Zbiljić će preuzeti funkciju od sadašnjeg predsednika i njegovog imenjaka Dragoljuba Samardžića. On je prethodno napustio Vošu zajedno sa tadašnjim prvim čovekom Vojislavom Gajićem zbog sukoba dve struje unutar organizacije. Sada, Zbiljić ima podršku kako navijača, tako i Grada Novog Sada.

Zbiljić je podigao odbojkaški klub iz dvorane "Spens" na najveće moguće grane tog sporta u Srbiji. Otkako ih je preuzeo u zimu 2017. godine, Vojvodina je ubedljivo najbolji domaći tim sa pet uzastopnih titula prvaka zemlje, a i nedugo pre njegovog mandata podigli su trofej namenjen šampionu države što njihovu dominaciju produžava na šest godina. Igrali su Ligu šampiona, sticali iskustvo, stvarali igrače, te se Zbiljiću pripisuju velike zasluge zarad oformljenja zdravog sistema.

fkvojvodina.rs

Njegova uloga u fudbalskom klubu neće značiti odlazak iz odbojkaškog. Kako saznajemo, za sada će ostati i na čelu OK Vojvodina.

S Zbiljićem, biće imenovan i novi Upravni odbor, ali i stručni štab. Na klupi tima sa "Karađorđa" trebalo bi da sedi Milan Rastavac, koji je svojevremeno prošao mlađe selekcije kluba, igrao za seniorski tim i bio pomoćnik Zorana Marića. Ovog puta, njemu će asistirati bivši štoper novosadskog kluba Goran Šaula koji je zajedno sa Rastavcem radio u Asterasu, saznaju "Sportske.net".

Spominjalo se i to da bi Milan Jovanović i Miloš Krasić, kao dvojica izdanaka Vojvodine mogli da preuzmu ulogu u sportskom sektoru, ali kako "Sportske.net" mogu da potvrde, oni u ovom trenutku nemaju te indicije, što ne znači da situacija ne bi mogla da se promeni u bliskoj budućnosti.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke