"Sportske" u Milanu - Salah, Virc, Šeško i Šerif!

Autor: Mladen Heleta
ponedeljak 30.09.2024.
14:00
Izvor: Sportske.net

U Italiji se sačuvao kult čitanja novina, evo šta pišu o Zvezdi...

Aleksandar Obrenović/Sportske.net
Aleksandar Obrenović/Sportske.net

Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde sutra od 21 sat nastavljaju svoj put u novom formatu Lige šampiona i to gostovanjem prvaku Italije Interu u Milanu, u utakmici drugog kola.

Preneli smo vam danas naša saznanja oko startne postave i formacije u kojoj će Zvezda sutra nastupiti na stadionu "Đuzepe Meaca", a sada je vreme da vidimo i šta Italijani pišu o ovom meču i koliku mu pažnju pridaju.

U Milanu je naš novinar Aleksandar Obrenović i on je danas prelistao vodeće italijanske dnevne sportske novine. 

Ono što prvo upada u oči je da se u Italiji, za razliku od Srbije, zadržao kult čitanja novina, a "La gazzetta dello sport" i "Corriere delo sport" posvetili su pažnju gostovanju Crvene zvezde u Milanu, ali dosta prostora su zauzeli i ostali predstavnici Italije u Ligi šampiona, a ove sezone ih, pored Intera, ima još četiri.

"La gazzetta dello sport" je danas posvetila čak devet stranica učesnicima Lige šampiona. 

U prvom planu je zahuktali Milan, kojem je posvećeno čak tri, potom sledi Inter koji je posle pobede nad Udinezeom u dobrom raspoloženju pred meč sa Crvenom zvezdom. 

"Dajte tu Ligu šampiona" naslov je popularnog dnevnog lista na stranicama posvećenim Interu, a kao glavni lik pojavio se vezista Davide Fratezi. 

Izdvajaju da će Inzagi izvesti Zjelinskog umesto Mkihtarjana na sredinu terena, da će Čalhanoglu sigurno početi meč, kao i da će u napadu biti Iranac Mehdi Taremi.

Prema ovom listu, glavnu ulogu bi trebalo da dobije upravo Fratezi, zahvaljujući dosadašnjem učinku u sezoni.

Na 12. strani "Gazete" nalazi se i tekst posvećen napadačima protivničkih timova svih italijanskih predstavnika u drugom kolu Lige šampiona, a u društvu Salaha, Virca, Šeška i Sudakova, našao se i Šerif Endiaj.

Podsetimo, Milan gostuje Bajeru iz Leverkuzena, Bolonja ide na noge Liverpulu, Juventus će biti gost Lajpciga, a Atalanta će u Gelzenkirhenu igrati protiv Šahtjora iz Donjecka.

I dok za sve ostale od nabrojanih Italijani znaju mnogo, Endiaja su naveli kao totalnu nepoznanicu, uz napomenu da je u dobroj formi i da će verovatno početi meč protiv Intera.

Kasnije su i pojasnili njegove karakteristike. "Ima duge noge, brzinu i snagu, može napraviti probleme ako mu ostavite prostor."

"Corriere delo sport" je posvetio jednu stranu utakmici Intera i Zvezde, a i oni su u prvi plan stavili Fratezija kao igrača koji će početi meč. 

"Šansa koja se ne propušta!", prva je rečenica odmah nakon naslova ovog medija, gde Crvenu zvezdu navode kao ekipu koja se mora pobediti.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke