Sportski direktor Čukaričkog pred duel sa Zvezdom: ''Čujem priče da menjamo trenera...''

Autor: Darko Mitrović
utorak 08.11.2022.
20:24
Izvor: Sportske.net, fkcukaricki.rs

Nije zadovoljan kako se ekipa Čukariččkog do sada suprotstavljala našim najboljim klubovima.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Čukarički i Crvena zvezda odigraće u četvrtak na Banovom brdu odloženi meč sedmog kola Super lige, a dva dana uoči tog duela opširan intervju za klupski sajt dao je sportski direktor ''Brđana'' Vladimir Matijašević.

Čukarički je nedavno pružio odličan otpor Partizanu u Humskoj, ali je na kraju ipak ostao praznih šaka.

''Za mene utakmica koju smo izgubili ne može da bude dobra. Igralo se ofanzivno na obe strane. Poveli smo sa 1:0, pa se povukli, primili dva gola potom. Napali smo, videli da možemo da igramo, izjednačili na 2:2, imali šansu da ponovo povedemo preko Ovusua, koji je krenuo sam na golmana sa polovine terena.

Ne znam čega se igrači plaše, da li boje dresova Partizana ili Crvene zvezde. Nema potrebe za tim, treba samo da igraju fudbal. Utakmicom protiv TSC-a sam na primer razočaran. To je bio samo jedan takmičarski meč, ništa nisam video od nas što sam želeo da vidim.

Očekujem od ovih igrača, među kojima su neki iskusni, neki mladi i omladinski reprezentativci Srbije, da pokažu više u igri, da nas krasi lepršava igra. Kad se u Čukaričkom ne pobeđuje u nekoliko kol, čaršija odmah menja trenera'', istakao je Matijašević i dodao:

''Čuo sam priče da menjamo trenera. Dušan Kerkez je za mene perspektivan strateg i dobar čovek. Prevashodno, moramo da odigramo fenomenalnu utakmicu protiv Crvene zvezde, a potom da pobedimo Mladost GAT, ne možemo da zaostajemo deset bodova i da se potom 'vadimo' na proleće. Posle Novog Pazara su rekli da menjamo trenera, pričali su to posle Napretka, kod nas o tome nije bilo ni govora. Pričali smo samo o narednoj utakmici'', rekao je Matijašević.

On je podsetio da su i prethodni treneri Čukaričkog kvalitetni stručnjaci i da su mnogi od njih kasnije ostvarili zapažene karijere.

''Iskreno, razmišljam na način da je Čukarički dobar klub za rad trenera i za njihovu dalju karijeru. Videli ste da je Vladan Milojević radio na Banovom brdu, napravio je po odlasku odavde dobru karijeru. Aca Veselinović je po treći put otišao u arapske zemlje, Saša Ilić je otišao u Bugarsku, Dušan Đorđević je izgradio ime u Super ligi Srbije. Što se tiče pritiska u Čukaričkom, njega ovde vrše dva-tri čoveka, ja sam jedan od njih koji to najviše čini. Ali, umem i da “progutam” kad treba. Nije lako da se radi u Čukaričkom, morate da lansirate mladog igrača, ujedno i da napravite rezultat, da napravite igru, da prodate, da kupite... Jednostavno, živimo od prodaje igrača, ne od toga što nam neko daje novac.

Ovo je deveta godina kako sam tu, uglavnom smo na nuli, ili u blagom minusu. I to je dobro za nas, s obzirom na to da su nam dve naredne godine prekretnica'', objašnjava Matijašević.

Iako se već drugu sezonu u Super ligi Srbije koristi VAR tehnologija, opet smo svedoci brojnih polemika oko suđenja, pre svega na relaciji Zvezda - Partizan.

''VAR mora da reaguje, mora da pomogne sudiji, nebitno da li će svirati penal ili ne. Pa normalno da će biti saopštenja, i biće ih još više, ako ovako nastave. VAR je uveden da donese poboljšanje suđenja, u jednom trenutku je tako i bilo. Svi klubovi su se žalili, ne samo Crvena zvezda i Partizan, dakle nešto ne štima.

Po mom mišljenju, ne štima VAR.

Najmanji je problem zaustaviti utakmicu minut i posle je za toliko produžiti. Zaustaviš, pogledaš. Sudija ne mora da pita VAR stalno, ali VAR mora uvek da reaguje na te situacije. Videli ste u Ligi šampiona penal sviran po završetku utakmice. Ako je pet penala na utakmici, svirajte svih pet. Odmah sam sa tribina kazao da je moje mišljenje da je bio penal za Novi Pazar, i to su na našem stadionu svi čuli na toj utakmici. Opet, gospodin Zdravko Jokić je u analizi kazao da penala nije bilo. Nisam sudija, neću time da se bavim, ali samo govorim da moramo da poboljšamo taj segment. Nebitno ko protiv koga igra, nek bude pošteno svima. Četvrti smo, ne žalimo se, tu su Novi Pazar, Vojvodina, Voždovac, zakuvalo se. Bolje je da imamo zanimljivo prvenstvo, znam zbog čega ovo pričam'', kaže Matijašević.

Šta očekuje od derbija protiv Crvene zvezde u četvrtak?

''Zaista očekujem tvrdu utakmicu. Da se ne lažemo, Crvena zvezda je favorit, a mi možemo da pričamo šta god hoćemo. Eto, videli ste, Partizan ni iz čega pobedi TSC, to su ekipe koje imaju dobar fond igrača i svega drugog. Zvezdu su sekunde delile od Lige šampiona, posle se malo poremetila atmosfera, promenili su i trenera. Nikad nisam kazao da ćemo izaći i pobediti Zvezdu ili Partizan, ali uvek sam isticao da moramo da odigramo dobru utakmicu'', zaključio je on.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke