Sportski, nego kako - Stanoje čestitao Zvezdi titulu!

Autor: Aleksandar Obrenović
sreda 07.04.2021.
20:52
Izvor: Sportske.net

Evo njegove izjave nakon meča.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Trener fudbalera Partizana Aleksandar Stanojević rekao je da današnji poraz od Crvene zvezde znači da je "večiti" rival gotovo sigurno osvojio titulu i čestitao mu je na njoj.

"Čestitam Zvezdi na pobedi i osvojenoj tituli što je realnost u ovom trenutku. Gotovo sigurno su osvojili titulu i čestitam im na tome", rekao je Stanojević novinarima posle utakmice na stadionu "Rajko Mitić".

Zvezda je pobedila Partizan sa 1:0 u 30. kolu Super lige Srbije i približila se tituli.

Partizan za vodećom na tabeli Zvezdom osam kola pre kraja zaostaje 12 bodova.

Stanojević je upitan koji će biti motiv Partizanu do kraja sezone, s obzirom na to da je čestitao Zvezdi na tituli.

"Imamo obavezu prema našim navijačima, mi smo Partizan i moramo da se dokazujemo svaku utakmicu. Igrač koji obuče dres Partizana da ne bude motivisan, to je nemoguće, apsurd. Znamo šta nam je potrebno da u budućnosti budemo bolji, da se izdignemo. Bili smo dobri ovaj period iza nas, danas egal, u nekim trenucima i dosta bolji. Nemam šta da zameram. Idemo dalje i gledamo u kom pravcu možemo da se razvijamo", odgovorio je Stanojević.

Kada je reč o samom "večitom" derbiju, on je rekao da je Partizan bio dobar u većem delu utakmice.

"Bili smo dobri veći deo susreta, pogotovo prvo poluvreme, žao mi je što u tom periodu nismo dali gol. Drugo je Zvezda ušla za nijansu bolje, bila opasnija, ali nije pretila, ali nismo ni mi. Desio se prekid, dali su gol i to je to", naveo je trener Partizana.

Stanojević je u prvom poluvremenu imao "čarke" sa kolegom iz Zvezde Dejanom Stankovićem, za šta su ga pitali novinari.

"Čarke su normalne. Nikad se ne obraćam protivničkom treneru, to je moj manir. Obratio mi se iz nekog razloga. Poštujem ga kao fudbalsku legendu i sada dobrog trenera. Sve je bilo normalno, u duhu borbe, bez ikakvog razloga i potrebe", kazao je Stanković.

Kada je reč o protestima prema sudiji, Stanojević je rekao da ne želi tome da daje na značaju.

"Ima situacija gde ne morate da svirate penal van 16 da bi neko rekao da vas je oštetio ili ne. Neukusno je tražiti izgovore na minus 12 i neću ih tražiti. Reacije su bile zbog nekih faulova koji mnogo znače u današnjem fudbalu", rekao je Stanojević.

Upitan da li želi Zvezdu za rivala u polufinalu Kupa Srbije, Stanojević je istakao da mu je svejedno kada se želi trofej u tom takmičenju.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Man united
Wednesday, 07.04.2021
21:42

Дај, Станоје, не брукај се. Чист фаул да чистији не може да буде. Све се лепо види на снимку, а ти ту нешто урлаш, вриштиш, псујеш. На шта то личи? Ја разумем кад неко из даљине не види најјасније. Ал не скаче се у таквим ситуацијама ко помахнитао јарац. Мене чуди како је Станковић за доста блажу реакцију добио инстант жути, а овај у 3 наврата без картона.