Mitre, nemamo više reči kojim da ti se zahvalimo! Vodi nas na Svetsko prvenstvo!

Autor: Milovan Longinov
utorak 30.03.2021.
19:52
Izvor: Sportske.net

Kakav igrač, kakav golgeter, ova Srbija može na Mundijal!

Twitter/@FSSrbije
Twitter/@FSSrbije

Povezane vesti

Fudbalska reprezentacija Srbije pobedila je u gostima ekipu Azerbejdžana rezultatom 2:1 (1:1) u trećem kolu kvalifikacija za SP 2022. 

Naša reprezentacija povela je golom Aleksandra Mitrovića u 16. minutu, a izjednačio je Mahmudov u 59. minutu. Mitrović je u 81. minutu svojim drugim golom i 41. u dresu reprezentacije doneo ogromnu pobedu našem timu. Srbija će ostati sigurno na prvom mestu posle tri kola, jer ima sedam bodova, koliko će  možda imati i Portugalci ako večeras pobede Luksemburg. 

Dragan Stojković je napravio nekoliko promena u odnosu na duel protiv Portugalaca. Rajković je zamenio Dmitrovića, Spajić suspendovanog Milenkovića, Radonjić je zauzeo mesto startera posle odličnog drugog poluvremena sa Portugalcima, baš kao i Maksimović, a iza Mitrovića igrali su Tadić i Milinković-Savić. 

Delovalo je da od prvog minuta znamo kako želimo da igramo, ali i da znamo koliko su Azeri tvrdi. Baš zbog toga su naši fudbaleri i pokušavali da probiju brzom razmenom pasova i to po bokovima gde smo imali brze igrače poput Radonjića i Kostića. 

Bedem Azera slomili smo za osam sekundi u 16. minutu. Spajić je ukrao loptu na sredini, Tadić je sjajno primio i prosledio pravovremenu asistenciju do Mitra, koji je u prijemu već dao sebi for da je samo spakuje u malu mrežu - 0:1

Posle vodećeg gola nastavili smo da držimo loptu, ali smo vremenom i malo padali zbog umora. Azeri su neopreznost u odbrani umalo kaznili na isteku pola časa igre kada je Gorbani ostao sam, ali je Rajković odlično pročitao njegovu nameru i odbranio.

Do odlaska na odmor imali smo još dva pokušaja sa distance preko Tadića i Mitrovića, ali promene rezultata nije bilo. 

Uspavano su naši fudbaleri ušli u drugo poluvreme, već u 47. minutu Nuri je ostao sam na desnoj strani i došao u opasnu zonu, šutirao, ali su domaći dobili samo korner.

Usledila su dva pokušaja Kostića i Mitrovića, a onda i šokantno izjednačenje. Filip Kostić se zatrčao u naš šesnaesterac, negledajući kretanje igrača Azerbejdžana, naleteo je na njega i oborio ga, a sudija pokazao na penal. Siguran sa 11 metara bio je Mahmudov.

Dragan Stojković nije mnogo čekao, video je da nam nedostaje svežine i odmornijih nogu, pa je uveo "novajlije" Grujića i Živkovića umesto Maksimovića i Kostića.

Srbija je zaigrala bolje i brže, u 70. minutu  su Sergej i Mitrović lepo iskombinovali, lopta je došla desno do Radonjića, ali je izostao precizniji centaršut kroz peterac.

U 74. minutu imali smo najbolju šansu u drugom delu, ponovo je Tadić kao na tacni proigrao Mitrovića, ali je ovaj put u situaciji jedan na jedan bio uspešniji golman Azerbejdžana. 

Odmah nakon toga, Piksi je napravio još jednu promenu, Luka Jović je zamenio premorenog Tadića, što je značilo totalnu ofanzivu.

I onda, po ko zna koji put - Aleksandar Mitrović. U 81. minutu SMS je lepo spustio loptu do Mitra, ovaj je sačekao da ona odskoči u stilu najvećih golgetera, a onda uputio bombu u mrežu Azera za 1:2.

Stojković je odlučio da u finišu osveži još malo tim, ušli su Ristić i Vlahović umesto Radonjića i Mitrovića.

Do samog kraja je bilo napeto, ali je Srbija ponovo pokazala karakter i zasluženo došla do ogromna tri  boda u borbi za Mundijal.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
BlueBoy84
Wednesday, 31.03.2021
06:29

Mogli bi malo komentare da prikažete

avatar
BlueBoy84
Tuesday, 30.03.2021
20:18

Sine Mitre puno je srce tvojih Smederevaca, kad te gledamo. 💪💪💪

avatar
Колатерална Штета
Tuesday, 30.03.2021
19:59

Zašto Aleksandar Mitrović nije zamenik kapitena, nego Stefan?