Srbija da slavi Jamalov izostanak

Autor: Nemanja Janošev
ponedeljak 14.10.2024.
11:30
Izvor: Sportske.net

Lamin Jamal će nedostajati Špancima protiv Srbije.

EPA-EFE/JUAN CARLOS HIDALGO
EPA-EFE/JUAN CARLOS HIDALGO

Povezane vesti

Fudbalska reprezentacija Španije biće oslabljena za Lamina Jamala u sutrašnjem duelu protiv Srbije.

Njega su Danci doslovno prebili u minulom okršaju u Ligi nacija, pa ga je Luis de la Fuente poštedeo meča sa Srbijom kako ne bi došlo do pogoršanja.

Lamin Jamal nas je sada već upoznao sa svojim fudbalskim kvalitetima i nema sumnje da je reč o kalibru igrača koji će u budućnosti doći do Zlatne lopte. Osim što je njegov napadački potencijal izvanredan, u sistemu Luisa de la Fuentea je na poslednjem meču demonstrirao i defanzivne odlike.

Naime, u poslednjoj napadačkoj trećini Španije iliti u uvodnoj defanzivnoj Danske, on je uspeo da vrati posed u čak šest navrata tako što je oduzimao lopte rivalu. Nijedan fudbaler u poslednjih 10 godina u dresu Španije nije ostvario bolji učinak u tom segmentu igre. 

Napadač Barselone izjednačen je sa Fabijanom Ruizom koji je to uradio na poslednjem Evropskom prvenstvu protiv Italije, ali njihove uloge na terenu se potpuno razlikuju, pa to dodatno daje na značaju onome što čini Jamal.

Bez ikakve sumnje, njegov izostanak protiv Srbije je dobra vest za tim Dragana Stojkovića koji ionako ume da ima problema prilikom iznošenja lopte kroz pas.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke