Srbija dodatno oslabljena, Krstajić ne može da računa ni na Zvezdinog fudbalera!

Autor: Beta Beta
ponedeljak 08.10.2018.
18:44
Izvor: Beta

Selektor izašao pred novinare posle današnjeg okupljanja reprezentacije.

Beta/Branislav Božić/Ev
Beta/Branislav Božić/Ev

Povezane vesti

Selektor fudbalske reprezentacije Mladen Krstajić rekao je danas da je njegova ekipa "hendikepirana" izostankom Aleksandra Kolarova i Nemanje Matića, ali da se ne menjaju ambicije u duelima sa Crnom Gorom i Rumunijom u Ligi nacija.

"Veliki je to hendikep, veliki udarac za ekipu koju formiramo u poslednje vreme. Ambicije se ne menjaju, imamo dve veoma važne utakmice, mnogo bitne za nas protiv ekipa koje su direktni rivali za prvo mesto. Imamo svoj kvalitet i guramo svoju priču, da damo maksimum na svakoj utakmici", rekao je Krstajić na konferenciji za novinare u Staroj Pazovi.

Srbija će u četvrtak i nedelju gostovati selekcijama Crne Gore i Rumunije u Ligi nacija.

Kolarov je slomio prst, dok Matić ima problema sa leđima i člankom. Iz ekipe je ispao i Nenad Krstičić koji je prehlađen i ima problema sa petom.

"Svi ostali su došli i na raspolaganju su. Imam poverenje u sve igrače, da u datom momentu mogu da uskoče u ekipu i igraju onako kako se od njih očekuje. Cilj je što bolji rezultat u ove dve utakmice", naveo je Krstajić, koji je u ekipu naknadno pozvao Nemanju Miletića.

"Miletić je svojim igrama zaslužio da se nađe na spisku. Dolazi sa srpske teritorije Kosova i Metohije. Pravi je momak. Drago mi je što je srećan, videćemo u narednom periodu, nismo odmah hteli da ga 'masiramo'. Brzo će se uklopiti, ekipa ga je primila", dodao je selektor.

Krstajić je upitan zašto umesto Kolarova i Matića nije pozvao Duška Tošića i Luku Milivojevića, ako je već izgladio odnose sa njima, jer igraju upravo na njihovim pozicijama.

"Mislim da smo prevazišli ta pitanja i odgovore, dovoljno je rečeno što se tiče tih stvari. Matić i Kolarov su pozvani kao i ostala 22 igrača. Pozvan je Miletić koji pokriva desnog beka i štopera, a Matić i Kolarov imaju svoje zamene, ne bih više o tome", odgovorio je Krstajić.

Jedina alternativa na levom beku je Milan Rodić, a novinare je zanimalo da li postoji plan u slučaju njegove eventualne povrede ili suspenzije.

"Naravno da imamo plan", a na dodatno pitanje da li može da kaže koji, Krstajić je uz osmeh odgovorio: "Teško".

Selektor je naveo da je atmosfera u ekipi bitna, a upitan da li bi bio zadovoljan sa četiri boda iz dve utakmice, kazao je da mu je bitno da se prva obavi kako treba.

"Uvek sam gledao prvu utakmicu koja dolazi, a to je Crna Gora. Bitno je da se maksimalno spremimo", dodao je.

Utakmicu sa Crnom Gorom nazvao je istorijskom.

"Mnogo bitna, istorijska utakmica, i za njih i za nas, posebno zbog svega što se dogodilo i politike.... Treba da gledamo sportski i želimo pobedu. Mnogo važna utakmica za obe države, a mi ćemo gledati da sve prodje sportski ne terenu. Igrači su maksimalno spremni i angažovani i imaju kvalitet da nadomeste iskustvo igrača koji nedostaju", istakao je Krstajić.

Posebne reči hvale imao je za selektora Crne Gore Ljubišu Tumbakovića.

"Tumbaković je čovek koji mi je mnogo pomogao u fudbalskoj karijeri, to ne mogu nikad da zaboravim. Bila mi je čast da sam radio sa takvim trenerom. Danas smo, da kažem, kolege, iako tako ne mogu da ga nazovem jer je on meni bio i ostao šef. Gradim svoju karijeru, a on mi je kao čovek i trener mnogo značio", rekao je Krstajić.

Krstajić nije želeo komentariše izjavu trenera Liverpula Jirgena Klopa koji je Ligu nacija nazvao najbesmislenijim takmičenjem u svetskom fudbalu.

Utakmica protiv Crne Gore igraće se u četvrtak od 20.45 u Podgorici, a protiv Rumunije u nedelju od 15.00 u Bukureštu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

25 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NUSKNV-S/P/M/R
Monday, 08.10.2018
19:19

Dovoljno je receno? Ovakav se retko vidja, a ni za njega nece zvati alternativu. Steta sto se bas Krsticic povredio jer on jedini iz cz i zasluzuje poziv.

avatar
NUSKNV-S/P/M/R
Monday, 08.10.2018
19:23

Slobodno mi blokirajte nalog ako cete da cenzurisete rec kao sto je diletant.

avatar
Bianconeri Belgrado
Monday, 08.10.2018
19:44

Treba pantica da pozove.

avatar
Bianconeri Belgrado
Monday, 08.10.2018
19:16

Al je to hendikep neki.

avatar
Kori Volden
Monday, 08.10.2018
19:23

Ma nije hendikep, treba pozvati Lolu Smiljanica, on bi bio idealan kandidat.

avatar
Amar Zornic
Monday, 08.10.2018
19:00

Uuu kakav peh , ma o cemu pricamo , Zvezda igra dobro sezonu dve al niko tu nema reprezentativni kalibar , imamo mnogih igraca po inostrwanstvu lpji zasluzuju taj dres vise . I sta sad Radonja i u konkurenciji za prvi tim u iole ozb klubu a nama kao standardni reprezentativac dok Mire dominira u Bojsima . Mi nemamo dva krila da valjaju i za nas je idealna formacija muslinova 3-4-3 gde Kostic igra levog of beka sto mu je sad i pozicija u Ajntrahtu a na sta sam ukazivao jos davno . U takvom sistemu imas mesta i za SmS i Tadica da igraju iza spica a i resavas pitanje desnog beka gde onda mogu odlicno odigrati i Lazovic i Gacinovic . Jovic fantasticno igra , igrac koji bi se fantasticno dopunjavao sa Mitrom u postavci sa dva spica ... e moj Mladene obraz ko djon

avatar
NikkiCFC
Monday, 08.10.2018
19:54

Stvarno zalosna osoba je Krstajic. Ne znam kako moze sebe da pogleda u ogledalo kad se probudi. Ovo nije ni 40% jacine nase reprezentacije kako bi moglo da bude.

avatar
Вукашин Ћулибрк
Tuesday, 09.10.2018
09:07

Da se ne zoves Amar mislio bih da se šališ za Sulejmanija, ostalo sve na mestu.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Monday, 08.10.2018
19:00

Naravno da ima plan ako se Rodić povredi samo nije mogao da se seti kako se zove rezervni zvezdin levi bek, a možda ni ne zna.

avatar
Kori Volden
Monday, 08.10.2018
19:24

Pozvace i drugog Miletica i sehovice i scekice, oni zasluzuju, klasa od fudbalera. :D

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Tuesday, 09.10.2018
17:19

Klasa su za vaše osim N.G.Miletića, on je ionako prošao vašu školu :D

avatar
Dr fudbala Miloje
Tuesday, 09.10.2018
00:13

Кажи му ти јер нико више од тебе не прати Звезду и сигурно знаш боље ид њега играче Звезде.

avatar
Колатерална Штета
Monday, 08.10.2018
23:20

Drugi Miletic ne zasluzuje poziv, Zlatan Sehovic je prvi bek u U21 reprezentaciji, ali nije jos zreo za A tim. Scekic igra za CG. Ima jedan levi bek bolji od Rodica, tj ima ih više, ali ih ne zove u reprezentaciju, kao npr. Obradovic,...

avatar
nenadnenad1234
Monday, 08.10.2018
18:58

Dok ne das konkretne odgovore, nikad ta pitanja o nepozivanju pojedinih igraca, nece biti prevazidjena.