Srbija gubi još jednog bisera, iz Niša pravo na Mundijal?

Autor: Ivan Cvetković
četvrtak 02.12.2021.
15:00
Izvor: Sportske.net

Dvojno državljanstvo mu je omogućio izbor.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Fudbaler Radničkog iz Niša Stefan Mitrović odlučio je da nastupi za seniorsku reprezentaciju Srbije, potvrdio je njegov otac Ivan.

Mitrović ima 19 godina i igra na poziciji krilnog napadača, u dosadašnjem toku sezone ostavio je odličan utisak i na 17 mečeva Super lige Srbije postigao pet golova.

U međuvremenu. rođeni Kruševljanin je nosio dres mlade reprezentacije Srbije za koju je upisao jedan nastup, ali je odlučio da pristupi seniorskoj selekciji Kanade u kojoj je proveo najveći deo života, tačnije od šest meseci do 17. godine kada se vratio u Srbiju i zaigrao za Radnički.

"Nisam očekivao ovakav hajp oko Stefana i reprezentacije Kanade. Da, pozvan je na okupljanje u januaru i prihvatio je poziv. On je igrač koji je u usponu, ne budite strogi prema njemu: Svetsko prvenstvo je u torbi, verujte mi, Kanada će otići daleko", objavio je Tviteru Mitrovićev otac Ivan.

U izjavi za Sport klub Stefan Mitrović nije želeo da potvrdi ove najave, no jasno je da kontakti već postoje.

"I do mene je doprlo, ne bih da komentarišem… Kad nešto nije zvanično, onda je najpametnije ćutati. Ono o čemu trenutno razmišljam odnosi se na predstojeći duel Radničkog u Bačkoj Topoli, zatim će naići Čukarički i Proleter. Voleo bih, naravno, da se Kanada plasira na SP i na taj način ponovi uspeh iz daleke, 1986. godine", kazao je Mitrović.
 
Zanimljivo je da je tokom života u Ontariji bio komšija kapitenu Crvene zvezde Milanu Borjanu koji predvodi Kanađane na putu ka Mundijalu u Kataru naredne godine.

Posle osam kola kvalifikacija, Kanada se nalazi na prvom mestu u grupi ispred SAD i Meksika.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke