"Srbija ima svog Maradonu i Pelea, meni je bilo zabranjeno da izgubim!"

Autor: Ivan Cvetković
ponedeljak 05.04.2021.
10:49
Izvor: Sportske.net, informer.rs

Mladi defanzivac ostavio veoma dobar utisak na početku kvalifikacija za Mundijal.

EPA-EFE/YURI KOCHETKOV
EPA-EFE/YURI KOCHETKOV

Povezane vesti

Dolaskom Dragana Stojkovića na mesto selektora Srbije, defanzivac Monaka na pozajmici u Brižu Strahinja Pavlović dobio je priliku da bude deo "orlova" koju je iskoristio na pravi način.

U intervjuu za Informer, nekadašnji fudbaler Partizana otkrio je da je imao dobar osećaj da će igrati od prvog minuta, na kraju je odigrao sve tri utakmice kvalifikacija za Mundijal.

"Imao sam neki dobar osećaj i verovao sam da ću dobiti šansu, ali ponosan sam na činjenicu da sam odigrao sva tri meča. Igram standardno u klubu i bez obzira na to što smo pri dnu tabele, ipak je belgijska liga kvalitetna, igram dobre utakmice protiv čvrstih timova. Verujem da me je to preporučilo selektoru", kazao je defanzivac.

On je potom istakao da i Srbija ima svog Maradonu ili Pelea i to upravo u vidu aktuelnog selektora.

"Svi smo ubeđeni da nam je mesto u Kataru i da ćemo se plasirati na Svetsko prvenstvo. U Srbiji kada dobiješ fudbalsku loptu ili počneš da treniraš odmah naučiš ko je Piksi. Ono što su Pele i Maradona u svetu, to je Piksi kod nas. Uvek ti otac ili treneri pomenu Piksija, kakav je igrač bio, šta predstavlja za srpski fudbal".

Pavlovićev kvalitet da započne napad iz poslednje linije se video i u dresu Srbije.

"Protiv Irske sam u drugom poluvremenu često stajao skroz uz Kostića na protivničkoj polovini terena. Volim da imam loptu u nogama, vuče me napred. Još kad na utakmici protiv Irske čujem selektora kako traži od mene da krenem s loptom napred, onda dobijem krila. Nemam problem da se nosim s pritiskom, to je nešto što sam naučio u Partizanu, a malo je i do karaktera. Verujem da je isti slučaj sa momcima koji su prošli Zvezdinu školu. Nama je od mlađih kategorija zabranjeno da gubimo utakmice i otad se nosimo s velikim pritiskom", otkrio je Pavlović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke