Srbija konačno blistala, Mitar zaslužio het-trik!

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 27.03.2018.
22:48
Izvor: Sportske.net

Na stadionu Hajv u Londonu reprezentacija Srbije je uspela da savlada Nigeriju, igrali smo daleko bolje nego protiv Maroka.

Beta/AP Photo/Matt Dunham
Beta/AP Photo/Matt Dunham

Povezane vesti

Nadigrali smo Nigeriju, jednu od najboljih afričkih selekcija. Izabranici Mladena Krstajića su slavili sa 2:0 (0:0) i tako došli do veoma bitne pobede pred Mundijal u Rusiji.

 Solidna partija u prvom poluvremenu, izabranici Mladena Krstajića su bili bolji tim od Nigerije, uspeli su i da savladaju golmana Uzogoa, ali promene rezultata nije bilo u prvih 45 minuta.

Počelo je udarcem Mitrovića sa 25 metara, sasvim solidnim, a nakon toga je na drugoj strani Mozes šutirao, ali je Stojković uspeo da odbrani. U 12. minutu odlična šansa za Aleksandra Mitrovića nakon fantastičnog dodavanja petom Dušana Tadića. Fudbaler Sautemptona je odlično uposlio napadača Fulama koji je bio spor, šutirao je, ali prekasno, fudbaler Nigerije je izblokirao udarac i lopta je otišla u korner.

To je bio period kada je Srbija bila daleko bolja, imao je Ivanović posle kornera, i on je bio izblokiran, da bi se tada desio i poništen gol Aleksandra Mitrovića koji ste mogli da vidite OVDE.

Kolarov je imao dobru intervenciju kada je šutirao Ivobi, da bi na drugoj strani počeo akciju koja je tekla i preko Rukavine, desni bek je dodao do Tadića koji šutira, ali mu brani golman Nigerije ovaj udarac sa 10-ak metara.

Do kraja poluvremena smo imali još jednu šansu i to preko Kostića, tekla je akcija preko Ljajića koji je dodao do fudbalera Hamburga, ali Kostić je loptu poslao u spoljni deo mreže.

U nastavku Srbija još jače kreće ka golu Nigerije, Kostić je pokušao slabijom, desnom nogom, da bi nakon toga u 50. minutu Ljajić sebi dozvolio predugačak for nakon odličnog dodavanja Mitrovića.

U 59. minutu nakon prekida Branislav Ivanović nije dobro zahvatio loptu, imali smo novu ozbiljnu šansu, da bi pripretili i Nigerijci preko Igaloa koji je šutirao sa zemlje, ali je Stojković fantastično odbranio!

Usledio je 68. minut, Srbija je povela sa 1:0. Nigerijci su izgubili loptu ispred svog kaznenog prostora, Mitrović je uposlio Kostića na levoj strani, Kragujevčanin je uspeo da zavrne loptu u srce kaznenog prostora gde je ponovo bio Mitrović - 1:0! Sasvim zasluženo.

Bum reprezentacije Srbije nije bio završen. Poveli smo sa 2:0 u 81. minutu kada je Dušan Tadić sjajnim dodavanjem uposlio Filipa Kostića, Kostić je na fantastičan način uputio povratnu loptu na 10-12 metara od gola gde je bio Aleksandar Mitrović koji po drugi put vara nigerijskog golmana!

Nigerijci su nakon ovog gola bili nervozni, pokušavali su da dođu do gola golmana Stojkovića, ali nisu uspeli, Srbija je sasvim zasluženo slavila

Videli smo daleko bolju predstavu naše reprezentacije nego što je to bio slučaj u meču sa Marokom, što nam svakako daje razlog za optimizam pred Mundijal, zar ne?

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

55 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Bato C.
Wednesday, 28.03.2018
11:23

Nisam stekao utisak da je Basta odigrao bolje od Rukavine!!!nNe bi rekao ni da je Rukavina odigrao nesto specijalno bolje od Baste!!!nPo mom misljenju svejedno ko od njih dvojice igra.nDobro je da imamo jaku konkurenciju na svakoj poziciji.nA slozio bi se da su Maksimovic i Bane neuporedivi!nIpak je Bane Bane!

avatar
Bojan Samardzic
Wednesday, 28.03.2018
09:49

Gledao sam samo drugo poluvrijeme pa ne mogu da dam neku ocjenu, ali cini mi se da je utisak, uz dosta bolju igru nasih, mekana igra Nigerije. Cini mi se da je Maroko, iako sa losijim igracima, izgledao bolje na terenu, kompaktnije, uigranije... Dobra vijest je to da je ova postava sigurno bliza prvoj od one protiv Maroka, tako da bi ovo trebalo da bude reprezentativnije izdanje.

avatar
indija durot
Wednesday, 28.03.2018
08:22

Mi Srbi vise naucimo iz poraza nego iz pobede..ajmo sad svi da podrzimo selektora i ovaj tim do kraja svetskog a posle u promene....dovesti bivse asove u FSS,uloziti novac od svetskog u infrastrukturu i mladje kategorije,ukloniti uticaje menadzera koji vladaju iz senke pa nam cak i pionire postavljaju.Kubove privatizovati,zakon o huliganima zaista primeneti...

avatar
Silent
Wednesday, 28.03.2018
05:26

Protiv drugog tima Nigerije

avatar
M_85
Wednesday, 28.03.2018
03:50

O hvalim te Bože!

avatar
Broj1a
Wednesday, 28.03.2018
00:29

Do pre 3 sata - drvlje i kamenje, od pre sat i po - između nije loše i super, sve su to verovatno normalne emotivne reakcije temperamentne nacije. Odigrali smo dobar početak kvalifikacija i uspeli da se plasiramo, a igra je bila uglavnom - dno. Da li je iko primetio da su ovo otprilike igrači koje je zvao i Muslin, koji jeste odličan trener, ali je on u timu držao jednog štopera više, Vukovića ili Maksimovića, umesto Ljajića. Takav tim je teško mogao da igra. A sad treba istrpeti traženje - normalne igre i ne pljuvati, pogotovo što svi znamo da je selektor - potpuni početnik, koji je samo - zadržao radno mesto i u nedostatku novozaposlenog, dobio novi zadatak. Po meni je za sada sasvim okej, a dobro mi došao neko da mu po nešto šapne i da stručnom štabu doda na autoritetu, da ga ne kamenuju posle prve sledeće loše utakmice.

avatar
Rise up
Wednesday, 28.03.2018
00:18

Dobra igra 2 poluvreme.Svakako vazna pobeda zbog pozitivne atmosfere u timu.

avatar
peca
Tuesday, 27.03.2018
23:53

Po onome kako nasi mediji dozivljavaju pobedu protiv Nigerije kao i obicno nakon poraza od Maroka pa salvi kritika sada nakon pobede eto opet euforije.A za podsetnik Nigerija je veceras odigrala bez cetiri najbolja igraca.Suma sumarum niti je onaj poraz tragedija niti ova pobeda za ovoliko hvalospeva.Samo red rad i disciplina jer nista sve ovo nije pred onim sto tek dolazi...

avatar
xman
Tuesday, 27.03.2018
23:24

Nije losa igra, mnogo bolja nego prije dva dana, ali opet losija nego sto bi trebala da bude..Mitar odlican, Kostic takodje..sto se tice prvih 11, Basta mora da igra prije Rukavine i SMS nedje da se uglavi, mada moze i da se rotira, dobro je da nemamo sigurnih 11, neka se malo bore, sve u svemu, grupa moze da se prodje, a za vise ce trebati sreca

avatar
Monte_Kristo
Wednesday, 28.03.2018
00:43

Pa gde ces bolje od ovoga ,momci odigrali iznad svojih mogucnosti,fenomenalno,dominirali,Nigerija je odlicna repka a izgledali su kao da su dve klase iza nas,sto nije slucaj

avatar
Monte_Kristo
Wednesday, 28.03.2018
00:46

Ovih 11 su idealnih 11 za prvu postavu na SP,cak ne bi ni SMS-a stavio u prvih 11,jer stvarno Matic i Milivojevic funkcionisu fenomenalno,a Ljajic donosi sjajnu energiju i kreaciju,ne treba to kvariti

avatar
Marko HM
Tuesday, 27.03.2018
23:16

Mnogo bolje nego prošla utakmica, ali da se ne zanosimo previše. Može to i mora još bolje!

avatar
Zauvek Plavac
Tuesday, 27.03.2018
23:12

Svaka čast momcima, neuporedivo bolja igra nego protiv Maroka. Mitrović pokazao da je pravi, klasičan napadač sa njuhom za gol. Njegovo je da smesti loptu u gol i on to redovno koristi. Kostić dominirao levom stranom. Sredina dosta bolja, jedino što Matić još uvek nije onaj pravi, nadam se da će biti na nivou onda kada najviše zatreba. Odbrana daleko stabilnija sa Banetom, njega i Maksimovića je izlišno upoređivati. Ovaj sastav, uz izmenu Rukavine za Bastu i Milivojevića za Sergeja, nam je najjači koji imamo. Samo da se ovako nastavi i zaista imamo čemu da se nadamo u Rusiji. SRBIJA!

avatar
England
Tuesday, 27.03.2018
23:47

Basta nema sta da trazi u ovoj formaciji, on je stvoren bio za Muslinovu formaciju sa ofanzivnim bekovima. A Milivojevic je veceras uz Mitra bio najbolji nas igrac na terenu. SMS ce da upadne umjesto Ljajica ili Tadica posto njih trojica ne mogu igrati zajedno u formaciji.

avatar
nenadnenad1234
Tuesday, 27.03.2018
23:04

Tesko je ukomponovati SMS, Tadica i Ljajica u istoj formaciji.

avatar
DekiStankovic5
Tuesday, 27.03.2018
23:33

To i ja kazem,nisam jedini :)

avatar
Zauvek Plavac
Tuesday, 27.03.2018
23:47

U tom slučaju bi desno igrao Živković. Druga opcija je SMS umesto Ljajića a Milivojević na sredinu sa Matićem.

avatar
Seoski Ronaldo
Tuesday, 27.03.2018
23:02

Svi iz odbrane bolji vcrs nego bilo ko proslu utakmicu. Stojlovic od Dnitrovica, Rukavina od Baste, Bane i Nastasic od Tosica i Maksimovica, a sa boljim igracima, bolje je igrao i Kolarov

avatar
NemanjaViidiic No1
Wednesday, 28.03.2018
01:07

rukavina bolji od baste?au zivote lutalico

avatar
Ja opet Ja
Tuesday, 27.03.2018
23:02

Odlicna igra pobeda i nije toliko bitna koliko je igra bila dobro, protivnik nije imao nije postenu sansu. I ovo je cist dokaz koliko Ivanovic znaci ekipi i za napad a pogotovo za odbranu.

avatar
Magija to smo mi
Tuesday, 27.03.2018
23:01

Pitam se zašto sve zemlje igraju u bojama svoje zastave ili svoje tradicije, samo mi igramo u dresu sa bojama neke druge zemlje: Švajcarske ili Poljske nebitno... Pitam se da li je to iko u FSS i primetio ili to stvarno tako treba? Stvarno ne mogu da verujem da smo toliko ograničeni. Znam da je puma obećala iznenađenje i velike pozitivne promene kad je dizajn u pitanju, ali mislim da se ovoj gluposti još niko nije nadao

avatar
DekiStankovic5
Tuesday, 27.03.2018
23:35

Ja se apsolutno slazem sa tobom a i dalje ne mogu da verujem da u 21 prvom veku neko osmisli ovakve dresove,pritom se pitam da nam nisu promenili boje zastave a da mi to ne znamo :)

avatar
Magija to smo mi
Wednesday, 28.03.2018
13:41

Nije tu trebalo ništa ni osmislit da bi izledalo ovako

avatar
Bato C.
Wednesday, 28.03.2018
11:26

Uz potpuno slaganje sa vama dvojicom,ja se jos pitam koji degerativni mozak osmisli onakav broj 7 da mi je znati!!!

avatar
Tuesday, 27.03.2018
23:00

Наш цар - Александар Митровић Митар ! Штета само за онај жути пред крај, мада је онај са бројем 19 Нигеријац био крајње безобразан, а Митар је ту прискочио да заштити Тадића који је добио лакат. И то је мало било противничком играчу него се још и залетео на нашу десетку, после смо видели шта је било !

avatar
DekiStankovic5
Tuesday, 27.03.2018
23:00

Pa dobro,okrenulo se na nasu stranu,moglo je i na njihovu,ali svakako smo bili dosta bolji nego protiv Maroka,opet daleko je jos to od neceg spektakularnog,mora jos dosta bolje i sa vise zara za dres Srbije.I mislim da Ljajic i Tadic ne mogu da igraju zajedno,to jest da jedan mora na klupu,a da tu upadne SMS.Pohvale za Milivojevica ,kao defanzivni vezni odradio sve sto treba,jako sigurno,za razliku od Matica koji kao da nije tu.

avatar
magister
Wednesday, 28.03.2018
00:38

Znam da se većina slaže sa tobom, ali ja mislim potpuno drugačije. Ljajić i Tadić su ratki primeri igrača koji umeju da odigraju i po boku u toku utakmice, i da povuku kontru i da umuvaju iznenadnu loptu kroz sredinu i da šutiraju i da centriraju. Treba još malo da poprave formu, ali su po meni, za sada, za ovo SP - najbolji izbor za polutke/kreativce. A tu uz njih treba da budu SMS i Živković, koji može i krilo. SMS je još uvek pomalo lenj igrač, morao bi da igra sa više žara i zainteresovanije u defanzivi. Kad to popravi - biće top. Možda to bude već od sutra. Daj bože.

avatar
magister
Tuesday, 27.03.2018
22:59

Dobro je što će ovaj rezultat, ali na momente i igra, omogućiti normalne pripreme, jer atmosfera koja je napravljena posle poraza od Maroka, pretila je da se stvori haos. Ipak, Krstajić je i dalje trener početnik i dobro bi mu došao neki savetnik, npr. tandem Siniša - Antić. Nigerijci fizički dosta jaki, i njihov špic vrlo nezgodan, ova naša odbrana - uigrana, ovo im je bar peta ili šesta utakmica zajedno. Dobro balansirano i probojnije preko oba krila - tandem Tadić - Rukavina desno i Kolarov - Kostić, sa Ljajićem levo, deluje mi kao dobra zamisao. Mitro koncentrisan, odličan u drugom, posle dve propuštene šanse u prvom, u kom je ipak dao taj nepriznati gol. Stojković 7 - Rukavina 7.5, Ivanović 7.5, Nastasić 7. Kolarov 7 - Matić 7, Milivojević 7 - Ljajić 7.5, Tadić 7.5, Kostić 7.5 - Mitrović 8.

avatar
magister
Wednesday, 28.03.2018
00:40

Da se popravim, kad sam razmislio: Luka Milivojević je takođe zaslužio 7.5, a i Stojke je imao dve tri odlične odbrane, znači i on 7.5. Možda i Nastasić i Kolarov, ali, nek bude i neke razlike.

avatar
brekbaCh1
Wednesday, 28.03.2018
01:53

Milivojevic i Matic istu ocenu, nije realno. Milivojevic je bio bolji i to dosta.

avatar
rosen.manutd
Tuesday, 27.03.2018
22:56

Konačno igra kakvu bi voleli češće da gledamo. Svaka čast momci. Nadajmo se ovakvoj igri i na SP. Ako tako bude, sigurno prolazimo grupu.

avatar
Bidza i Tridza
Tuesday, 27.03.2018
22:55

Mitro's on fire : )

avatar
RIP-chechk
Tuesday, 27.03.2018
22:55

Mitrovic u sjajnoj formi ovog proleca, vidi se da mu prija odlazak od Beniteza. Pitam se sta li Benitez misli, je li to Jose bolji? ALi ne treba zaboraviti da nismo u formi, ko reprezentacija iako smo pobedili. Bice tesko na SP i ne leteti. Pre samo par dana su nas isti ovi razocarali.

avatar
indija durot
Wednesday, 28.03.2018
08:24

nikad benitez ne bi priznao gresku jer je slina spanska

avatar
Anthony
Tuesday, 27.03.2018
22:55

Svaka cast, velika borbenost nasih igraca, vratila mi se nada da mozemo da prodjemo grupu. Da se utegne odbrana dobro, kvalitetnija reprezentacija bi iskoristila one sitne kikseve. Napred Srbija!

avatar
ludak
Tuesday, 27.03.2018
22:54

ih, lako je bez Tariba ;) salu na stranu, ovo je bilo bolje nego prosli put

avatar
Marcos Alonso
Tuesday, 27.03.2018
22:53

Iskreno ocekivao sam ovakvu pobjedu Nigerije,odlicno sto su me nasi demantovali,ova igra prije svega a i rezultat obecavaju,falio je gol samo posle onakve partije i eto dosla su dva na kraju

avatar
brekbaCh1
Tuesday, 27.03.2018
22:52

E ovo je vec licilo na nesto. Odbrana jos malo da se zategne, vezni red nadam se bolji sa Sergejem. Po meni najslabiji veceras Rukavina i Matic, cim je usao Grujic bolje smo zaigrali na sredini terena. Do tada je dopusteno previse suteva sa distance. Ne znam zasto nisu zakazane jos neke prijateljske, trebalo bi.

avatar
petar000
Tuesday, 27.03.2018
23:06

A kako vi to snimite Rukavinu da je najslabiji? Po cemu? Mene stvarno to zanima... Koji su to parametri po kojima je npr Basta pre neki dan bio bolji od Rukavine? Ne secam se odavno da se kukalo za nekim igracem koji ne igra kao sto se kuka za Bastom trenutno. A stvarno ne vidim razlog gde ste vi to videli te brilijantne njegove partije , pa uvek kako Srbija zavrsi utakmicu, prva recenica je Rukavina najslabiji, samo kad bi Basta zaigrao ne bi nam bilo ravnih. A realno ni na jednoj do sad odigranoj utakmici Rukavina nije bio nas najgori igrac. Nije ni veceras, odlican u odbani, namestio gol sansu Tadicu, borben, mnooogo brzi od Baste, mnoogo cvrsci od Baste, ja stvarno ne razumem sta vi gledate. Nemoj da mislis da i ja sad nesto zapinjem za Rukavinu, ali nekako mi nije jasno kako vi to vidite naslabiju partiju coveka koji je odigrao sasvim korektnu utakmicu. Za Matica se slazem i to je postalo konstantno da je on nas najgori igrac. Tadic jos uvek ne na nekom nivou, cak ni Kostic, ali namestio je golove pa se izvadio, Ljajic gori nego protiv Maroka, ostalo ok. Po meni uz Mitra igrac utakmice Luka Milivojevic, doktorski veceras,...

avatar
Consigliere 1927
Wednesday, 28.03.2018
11:36

Basta je madjionicar za Rukavinu, ovaj ne zna loptu da vodi, bori se sa njom, ali u defanzivi je za nijansu bolji od Baste. Sve u svemu nema neke preterane razlike tu su negde, stvar je taktice oce li vise defanzivnog ili vise ofanzivnog desnog beka.

avatar
indija durot
Wednesday, 28.03.2018
08:28

rukavina je za klasu bolje odigrao od baste i bio je skroz ok protiv nigerije..al ja sam od onih koji su za mladje pa bi tu ipak stavio gajica u prvu a verujem i da bi jovanovic i bleki bolje odigrali od svih stopera koje krstajic trenutno koristi

avatar
super
Wednesday, 28.03.2018
07:17

evo ja petre da ti objasnim. znas kako je kad si cigan i skupljas panini slicice pa tamo pise partizan a zvezde nigde? znas kako je kad imas samo 2 bivsa igraca u postavi?cekaj stvarno se cudis?

avatar
Igornopolis
Wednesday, 28.03.2018
05:45

Moram da se slozim s tobom prijatelju. I ja sam kritikovao Rukavinu kroz kvalifikacije zbog valjda te iritantnosti tj. odbijanja da prihvatim da nam prvi desni bek nema ni jedan jedini cug/dribling da se oslobodi igraca 1x1 na boku (a ima brzinu potom) i da se uvek namesta ko petlic pre prijema i pasa i uvek ide na providnu orvu opciju. ALI jbte.. Onda gledam ovog Bastu krhkonogica i kilavost s kojom igra i sporost... Nista nije standardniji od Tonija koji je u zadnje vreme opet poceo da igra za zutu podmornicu. Vratim film i setim se desetog centarsuta prema Mitru pravo na celo u Kardifu, neumorno spartanje i kako dobro pokriva brze igrace u izolaciji 1x1 i bestednu borbu 9p+ minuta. Antonio, Srbine, ziv ti nama bio i Kutinja zaustavio daBogda!

avatar
brekbaCh1
Wednesday, 28.03.2018
00:56

Gde sam rekao da je Basta bio bolji ? Ako te ne mrzi, pogledaj moj komentar sa te utakmice, i za Bastu sam isto pricao. Obojica su losi.

avatar
DekiStankovic5
Tuesday, 27.03.2018
23:43

Ma Rukavina je odigrao ok,nema tu sta,ja se recimo nisam slagao da on igra u formaciji 3-5-2 posto je tu trebao da igra neko ko malo vise zna sa loptom i koji igra bolje unapred,ovako on moze da igra,neka ga ajde :) ,ionako nemamo nekog mladog tu desno,sve nam matorci.Kao da nam je Rukavina najveci problem,svakako nije.

avatar
Yaya Sanogo
Tuesday, 27.03.2018
23:07

Krecu fudbalske lige, prijateljske ce se zakazivati tek kada se zavrse ligaska takmicenja.