Nišanske sprave podešene - Srbija na Đuričićev pogon rutinirala Katar

Autor: Nemanja Janošev
sreda 01.09.2021.
22:34
Izvor: Sportske.net

Sigurna partija protiv domaćina Mundijala i lepa uvertira pred nastavak kvalifikacija.

FSSrbije/Twitter
FSSrbije/Twitter

Povezane vesti

Fudbaleri reprezentacije Srbije savladali su Katar u Debrecinu sa 4:0 (2:0) u okviru prijateljske utakmice grupe "A" kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Kako je poznato, selekcija Katara igra prijateljske utakmice u okviru naše grupe budući da su kao domaćini momentalno izborili učešće na Mundijalu. Stojković je mogao da ugirava ekipu, rotira i pruži priliku pojedinim debitantima i povratnicima.

Nije početak meča bio obećavajući za Katar, s obzirom na to da je Srbija rano povela. Svega dva minuta bilo je potrebno "orlovima“ da promene rezultat na semaforu, a najveći posao odradio je junak utakmice Filip Đuričić. Njegov prodor nije mogao da isprati Budijaf, kao munja je bio napadač Sasuola, tražio je Vlahovića, ali uz dosta sreće, njegov centaršut prema bivšem napadaču Partizana skrenuo je Kuki i olakšao posao Srbiji autogolom.

Kontranapad je funkcionisao savršeno za izabranike Dragana Stojkovića na ovoj utakmici. Ponovo je Filip Đuričić bio ključ za otvaranje kutije, ukrao loptu na sopstvenoj polovini, povukao napad, a potom su Vlahović i Jović obavili posao za pogodak špica Reala u 18. minutu, što je bio njegov prvi od aprila.

Imala je naša selekcija prilike preko Vlahovića i Birmančevića, no Katar je uspeo da odoli i spase "živu glavu" od debakla.  Pitanje pobednika se nije postavljalo posle pogotka Jovića. Piksi je izvršio poneku izmenu, šansu je dobio, između ostalih, i Mile Svilar da debituje.

Katar je pretio preko krila i prolazilo im je u nekoliko navrata u drugom poluvremenu, no nisu bivali precizni, a i skoncentrisan je bio Svilar. Do novog pogotka, Srbija je došla, pogađate, ponovo zahvaljujući Đuričiću. Njegova ukradena lopta na centru donela je stopostotnu šansu Vlahoviću koji ne greši.

Najbolji strelac Fjorentine imao je još jednu sjajnu priliku kada je makazicama gađao direktno u Al Šiba, koji se nekako snašao i odbranio taj udarac. Posle šanse Andrije Živkovića, usledio je korner, a statična odbrana Katara bila je poslastica za Nikolu Milenkovića koji je uvek pretnja pred protivničkim golom i bilo je to 4:0.

I ubedljiviji rezultat je mogao da bude unesen u zapisnik, ali Vlahović je bio neprecizan, ali i sebičan u poslednjim trenucima. Sve u svemu, bilo je bez većih problema za odličnu uvretiru pred duele sa Luksemburgom i Republikom Irskom koji će imati rezultatsku važnost.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke