Srbija na Euru - Nedovoljan jedan!

Autor: Lazar Nikolić
sreda 26.06.2024.
10:50
Izvor: Sportske.net

Prosto je.

EPA-EFE/RONALD WITTEK
EPA-EFE/RONALD WITTEK

Povezane vesti

Ultimativni cilj fudbalske igre je postići pogodak, a da bi do toga došlo potrebno je šutnuti prema golu suparnika. Koliko god ovo zvučalo prosto za reprezentaciju Srbije na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj delovalo je previše komplikovano.

Uspela je Srbija da postigne gol u Nemačkoj, jedan jedini, i to u poslednjem minutu sudijske nadoknade protiv Slovenije, strelac je bio Luka Jović. I to bi bilo sve.

"Orlovi" su učešće na Euru završili kao poslednji u grupi "C", ali i na dnučitavog šampionata kada je reč o postignutim pogocima, samo smo mi dali jedan.

A prilika da postignemo više, baš i nismo imali, iako je selektor Dragan Stojković Piksi u javnosti predstavljao da je bilo "bezbroj" šansi, pogotovo u meču protiv Slovenije.

Naša reprezentacija je uz Škote najslabija i kada je reč o udarcima u okvir gola. Naši momci nikako nisu mogli da pogode metu, te je samo šest udaraca Srbije namučilo golmane rivala, a kada je tako iluzorno je očekivati veći broj golova.

Ako se izuzmu izblokirani udarci, Srbija je ukupno imala 14 šuteva prema golu, od čega su osam završili preko prečke ili pored stative. Po tom parametru samo je Škotska slabija, sa 10 upućenih udaraca koji nisu izblokirani.

Naravno, blizu nas su po ovim parametrima i Gruzijci, koji imaju ukupno 14 neizblokiranih udaraca, devet van i pet u okvir gola, ali oni danas igraju svoju poslednju utakmicu u grupi i imaju šansu da nas nadmaše.

Dakle, mi nismo ni šutirali, samim tim ni postigli dovoljno golova, pa nemamo za čim  da žalimo. Jednostavno, nedovoljni smo - jedan!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke