Srbija nastavlja sa pobedama i u 2022!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 24.03.2022.
21:25
Izvor: Sportske.net

Gde su stali u Lisabonu, ''Orlovi'' nastavili u Budimpešti.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

U svojoj prvoj utakmici od početka tekuće godine, reprezentacija Srbije je večeras na ''Puškaš areni'' u Budimpešti savladala domaću selekciju Mađarske rezultatom 1:0.

Bila je ovo prijateljska utakmica kojom je naš nacionalni tim započeo pripreme za nastup na Svetskom prvenstvu naredne jeseni, a već za pet dana sledi i gostovanje Danskoj u Kopenhagenu.

Bilo je zanimljivo u prvih desetak minuta. Mađari su opasno pripretili u sedmom minutu meča, kada je Adam Salaj odlično šutirao glavom posle centaršuta njegovog prezimenjaka Rolanda, ali je naš golman Vanja Milinković-Savić odlično intervenisao. Još jednom se Vanja istakao četiri minuta kasnije, ali je tada dosuđena ofsajd pozicija, pa i da nije zaustavio taj udarac, Mađari ne bi tada poveli.

U međuvremenu je i Srbija izvela jedan obećavajući napad, lopta je posle centaršuta sa desne strane stigla do Filipa Kostića koji je snažnim udarcem sa oko 14 metara, iskosa sa leve strane postigao lep gol, ali taj pogodak nije priznat jer je prethodno dosuđen prekršaj Aleksandru Mitroviću.

Usledio je mirniji period igre, s tim da je reprezentacija Srbije imala inicijativu i znatno veći posed lopte. A onda, igrao se 35. minut, Gudelj je snažnim udarcem sa dvadesetak metara uspeo da iznudi korner za naš tim. Posle tog kornera, Aleksandar Mitrović pogađa prečku, ali lopta od Žolta Nađa odbija ka golu i prelaz gol-liniju. Autogol - Srbija je povela sa 1:0.

Pre nego što je gol priznat, par minuta se ova situacija analizirala u VAR sobi i na kraju je potvrđeno je da je gol regularan.

Početak drugog poluvremena doneo je i nekoliko izmena u našem timu, Živkovića, Kostića i Lukića su zamenili Radonjić, Ristić i Jović, a kasnije su priliku da zaigraju dobili i Stefan Mitrović, Račić, Terzić, umesto Pavlovića, Veljkovića, Nastasića...

Nije bilo mnogo uzbuđenja sve do 69. minuta susreta, kada je naš tim izveo odličnu akciju preko Tadića i Radonjića po desnoj strani, usledio je Radonjićev centaršut u kazneni prostor za Mitrovića koga je Bola nekoliko metara vukao i izgledalo je da će biti dosuđen jedanaesterac za Srbiju. Usledilo je još jedno maratonsko većanje u VAR sobi i na kraju odluka - ništa od penala na zaprepašćenje našeg napadača.

Ipak, nekoliko minuta kasnije mogao je Mitrović sve da reši kada je izbio sam ispred golmana Gulašija, ali je mađarski čuvar mreže uspeo da nogom zaustavi taj udarac. Bila je tio najbolja prilika za naš tim u drugom poluvremenu.

Mađari su opasno pripretili preko Šalaja sa distance, lopta je prohujala pored stative, a nešto slično na drugoj strani uradio je Nemanja Radonjić koji je takođe sve dobro uradio, ali je na kraju zamalo bio neprecizan.

U nadoknadi vremena, Mađari su mogli do izjednačenja, Šifer je pogodio stativu, na odbijenu loptu natrčao je Soboslaj, ali smo imali sreće, reprezentativac Mađarske nije bio precizan.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke