Srbija neprepoznatljiva u Razgradu, Lazović sprečio Krstajićev podvig karijere!

Autor: Ivan Cvetković
utorak 20.06.2023.
22:43
Izvor: Sportske.net

Srbija uspela da ostane neporažena, nije bilo sjajno...

EPA-EFE/VASSIL DONEV
EPA-EFE/VASSIL DONEV

Povezane vesti

Fudbalska reprezentacija Srbije remizirala je u Razgradu sa selekcijom Bugarske rezultatom 1:1 u trećem meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj 2024. godine.

Domaćin je stigao do vođstva golom kapitena Kirila Despodova u 47. minutu meča, a Srbija je izjednačila u poslednjem minutu nadoknade vremena pogotkom Darka Lazovića.

Po teškom i vodom natopljenom terenu stadiona u Razgradu, fudbaleri dve ekipe malo šta su pokazali u prvom poluvremenu, a može se reći da su "orlovi" imali i malo više sreće.

Prva je zapretila Srbija posle opasnog napada Živkovića koji je probio s desne strane, ali bez završnog udarca, da bi odmah zatim slično prošao i Despodov na suprotnoj strani.

Najbolju priliku u dosadašnjem toku meča imao je Čočev kada je posle duge lopte izašao sam pred Vanjom Milinkovićem Savićem, ali lopta je prošla pored tik pored desne stative.

Imali su svoju dobru priliku i "orlovi", Joveljić je uspeo da zadrži loptu i odloži je do Lukića koji je šutirao daleko pored gola.

Fudbaler Fulama pokušao je sa distance i u finišu prvog poluvremena, međutim do odlaska na odmor fudbaleri su otišli bez promene rezultata.

Početak drugog poluvremena doneo je veliki šok za Srbiju, igrao se 47. minut kada je gužvu u kaznenom prostoru iskoristio Čočev da smireno proigra ka Kirilu Despodovu, a kapiten Bugarske uspeo da matira Vanju Milinkovića Savića.

Pokušao je selektor "orlova" Stojković da uvođenjem Jovanovića, potom i Lazovića i Mladenovića razdrma ekipu, ali su u međuvremenu Bugari razdrmali prečku posle odličnog udarca Krasteva.

Krenula je Srbija na sve ili ništa pokušavajući visokim loptama i centaršutevima da zaprete Đulgerovu, a najbolju priliku propustio je Joveljić čiji je udarac izblokiran sa svega nekoliko metara od gola u dva navrata.

I pored terenske inicijative, Srbija nije mogla ni do izjednačujućeg pogotka sve do poslednjih trenutaka meča.

Primio je loptu po desnoj strani Darko Lazović i sjajnim udarcem savladao nemoćnog golmana Bugarske, pa je tako Srbija uspela da izbegne prilično neugodan poraz.

Posle tri kvalifikaciona meča, Srbija ima sedam osvojenih bodova i nalazi se na drugom mestu u grupi G.

Prva je Mađarska sa takođe sedam, Crna Gora i Bugarska imaju po četiri, dok je Litvanija poslednja sa jednim bodom.

U narednom reprezentativnom ciklusu, reprezentacija Srbije će 7. septembra dočekati Mađarsku, a tri dana kasnije gostuje Mađarskoj.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke