Srbija nije odustala od Bajčetića, okruženje ga nagovara da izabere "orlove"

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 05.09.2024.
11:45
Izvor: Sportske.net

Vezista još uvek na radaru Srbije.

EPA-EFE/ADAM VAUGHAN
EPA-EFE/ADAM VAUGHAN

Povezane vesti

Čelnici Fudbalskog saveza Srbije (FSS) i dalje nisu odustali od namera da privole Stefana Bajčetića u nacionalni tim.

Mladi vezista još uvek nije debitovao za seniorsku selekciju Španije čija je ideja bila da ga polako uvode, kroz U21 reprezentaciju, do prvog tima. To znači da i dalje postoje šanse da zaigra za "orlove", ali ta operacija je i dalje daleko od realizacije.

"Španija ili Srbija? Nisam odlučio", rekao je Bajčetić dok onomad kada je blistao u dresu Liverpula, a pre povrede koja ga je odvojila sa terena najveći deo prošle sezone.

Fudbalski savez Španije bio je jasan u svojim namerama da on zaigra za "furiju", isto važi i za Srbiju gde bi imao nešto drugačiju ulogu. Bio bi projektovan za jednog od nosilaca ekipe imajući u vidu talenat i činjenicu da je pozicija defanzivnog veziste u našem timu deficitirana. S druge strane, Španci na toj poziciji mogu da računaju na Rodrija (28 godina), Ruiza (28), Merina (28), Aleiša Garsije (27), Zubimendija (25), Pedrija (21), Fermina (21), Gavija (20).

Iz tih razloga, Srbija još uvek nije odustala, štaviše, Stefanovo okruženje pokušava da ga posavetuje da je Srbija bolja opcija verujući da će mu biti lakše da bude pozvan, sa značajnijom ulogom i prilikom da zaigra na predstojećem Svetskom prvenstvu, pa i Evropskom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke