Srbija ostaje bez selektora, Stojković bivši do kraja nedelje?

Autor: Ivan Cvetković
ponedeljak 01.07.2024.
16:45
Izvor: Sportske.net

Izgleda da je Fudbalski savez Srbije prelomio.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković do kraja nedelje više neće biti na toj funkciji, objavio je Informer.

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije će zasedati u petak kada će biti doneta konačna odluka o statusu u ovom trenutku još uvek aktuelnog selektora "orlova" posle učešća na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

Srbija u okviru grupe C nije uspela da se plasira u narednu rundu takmičenja pošto je osvojila dva boda u konkurenciji Engleske, Danske i Slovenije.

"Evropsko prvenstvo za Srbiju je završeno i ocena je da je bilo neuspešno. Sačekali smo nekoliko dana, kako niko ne bi donosio odluku 'vruće glave'. Ipak, kako ne bismo gubili vreme, potrebno je što pre da rešimo situaciju i spremimo se za sledeći reprezentativni ciklus. U petak će zasedati Izvršni odbor, nismo još odredili u koliko sati. Nema dileme da ćemo se zahvaliti selektoru Stojkoviću na dosadašnjoj saradnji", prenosi Informer tvrdnje izvora iz saveza.

Prema slovu ugovora, Stojkoviću sleduje 1.000.000 evra ukoliko FS Srbije pre isteka ugovora prekine isti.

"Stojković nije neprijatelj i nismo na suprostavljenim stranama. Svima nam je stalo da se ova situacija što lakše i bezbolnije okonča. Uvek ćemo mu biti zahvalni za sve što je do sada uradio. Odveo je Srbiju na dva velika vezana takmičenja, doneo nam je mnogo radosti, ali sada je došlo do zasićenja. Reklo bi se da je i igračima potrebna promena. Pokušaćemo da nađemo rešenje po kojem ćemo Piksiju isplatiti deo novca, a on s druge strane da pristane na nešto manju sumu od one iz ugovora", tvrdi gorepomenuti izvor.

Dragan Stojković je reprezentaciju Srbije odveo na Mundijal u Kataru i Evropsko prvenstvo u Nemačkoj, ali se na oba turnira Srbija nije naročito proslavila jer je upisala tri remija i tri poraza.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke