Srbijo, zašto uvek ne možeš da budeš ovako MOĆNA. Naklon za Piksija i "Orlove"!

Autor: Stefan Matić
subota 27.03.2021.
22:38
Izvor: Sportske.net

Napali smo prvake, remizirali a mogli smo i do pobede.

Srdjan StevanovicStarsportphoto ©
Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Povezane vesti

Dva potpuno različita poluvremena. Srbija otišla sa nezasluženih 0:2 na poluvreme, Žoti pripale dve runde protiv "Blekija". Drugo poluvreme i sjajni ulazak Radonjića koji je upisao dve asistencije za golove Mitrovića i Kostića. Ronaldo napustio meč pre kraja. 

Srbija je dobro otvorila meč. 

Pretili smo preko desnog krila gde je Lazović imao odlična probijanja. 

Kostić i Mitrović su imali dobre šanse, ali šut fudbalera Ajntrahta je izblokiran dok se Mitar nije najbolje snašao u 16 metara. Portugalci su sa druge strane pokušali preko Ronalda, malo nerazumevanje Dmitrovića sa odbranom prolazi bez kazne. Udarac igrača Juventusa ide preko gola. 

A onda je na scenu stupio Žota. Silva nalazi omalenog "redsa" u trepavicu, Žota se bolje pozicionirao od Milenkovića i to je 1:0 u 11. minutu za Portugalce. Usledio je dosta dobar period naše reprezentacije. Tadić je delio dobre lopte svojim krilima, Vlahović je imao dobar pokušaj iz polu-voleja koji je blokiran. I tada dolazi i drugi gol Portugalaca. 

Ponovo Žota, ponovo na boljem mestu od "Blekija" i to je 2:0 u 36. minutu. Odlična lopta Sedrika. Nastavila je Srbija sa pritiskom, SMS je imao par sjajnih dodavanja. Falila nam je ta završnica u prvih 45 minuta.

U drugo poluvreme krenuli smo ulaskom Nemanje Maksimovića koji je zamenio Darka Lazovića, a izašao je i Dušan Vlahović kojeg je zamenio Nemanja Radonjić. 

Upravo je Radonjić odlično krenuo u meč. Igrač Herte je sjajno koristi ukradenu loptu Tadića, brzonogo krilo pronalazi Mitrovića i to je prvi gol Srbije večeras. 46. minut 1:2. Mitar dolazi do svog rekordnog 39. gola u dresu nacionalnog tima.

Nervoza Portugalaca u nastavku. Beležimo i odličan volej kapitena Tadića, Lopes skida prelep gol. Ubrzo i korner naših, Tadić pronalazi Milinković-Savića, ali lopta ide tik pored gola. 

Ronaldo je imao još jedan pokušaj iz slobodnog udarca, ovog puta bolji šut, ali dobar i živi zid naših reprezentativaca. 

A onda prelepa kontra Srbije. Mitrović izvlači "mrtvu" loptu koja stiže do Tadića, lopta ide do Radonjića koji upošljava Kostića i to je 2:2 u 60. minutu igre. Fenomenalan timski gol. 

Radonjić polako preuzima igru u svoje ruke, pokušao je za preokret, ali šut ide pravo u Lopeza. Videli smo u odbrani par odličnih startova Strahinje Pavlovića. 

U 71. minutu izlazi strelac drugog gola Srbije, Kostić ustupa mesto Ristiću. Na drugoj strani ulaze Nuno Mendeš i Renato Sančez, izlaze Kanselo i Oliviera.

Pokušao je Ronaldo posle izgubljene lopte SMS-a, šut fudbalera Juventusa neprecizan. Imao jePortugalac i još jednu šansu, veliki promašaj. 

U 82. minutu kapiten Tadić završava meč, na terenu sada imamo Filipa Đuričića. Pet minuta kasnije Luka Jović ulazi u igru, teren napušta Aleksandar Mitrović.

Nikola Milenković završava meč pre vremena, neoprezan start nad Danilom i to je direktan crveni karton. Možda i preoštro isključenje u nadoknadi. Panika na kraju, Dmitrović izlazi sa linije - Stefan Mitrović u dva navrata sa linije izbacuje gol. 

Lopta je prešla liniju - Ronaldo iz inata napušta teren! 

Rezultat ostaje 2:2 tako da imamo četiri boda iz prva dva kola. Hajmo sad u Baku po još jednu pobedu!

 

 

 

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ŠDanilo
Sunday, 28.03.2021
00:12

Stojković je i dalje naš najbolji golman, ali..

avatar
Bojan100
Saturday, 27.03.2021
23:00

onaj Bleki Milenkovic , od potpuno ciste situacije ,kontrolises utakmicu , minut do kraja , okrenes se vratis golmanu loptu , promjenis stranu , on kao stoper krece u neki prodor a vodi loptu kao panj , pravi haoticnu gresku , dobija crveni karton , ljudi moji ono sto je on uradio to moze uraditi samo idiot ... golman reprezentacije Srbije ne postoji , Marko Dmitrovic je drvo , koje samo stoji na golu ,znaci drama , par panjeva bas kvari igru momcina Pavlovica , Mitrovica , Tadica , Kostica , Radonjica , Vlahovica ... stoperski tandem je gori od onog “ boze ti sacuvaj !”

avatar
Don Andres
Saturday, 27.03.2021
22:51

nadam se da ce ronalda fifa kazniti sa par meceva zbog ovoga. a i portugalci bi trebali da ga kazne jer je bacio kapitensku traku. nevjerovatan tip, kao neko dijete. meni sama cinjenica da smo se vratili od 0:2 do 2:2 govori dosta toga o mentalitetu koji je piksi donio u ovako kratkom vremenu. sama igra je dosta dobra, moze sigurnije u defanzivi

avatar
Bádr Hari
Saturday, 27.03.2021
22:48

ma samo da izlizani nije dao gol, presekao sam se na kraju ali sudija legenda. :D

avatar
Badr®Hari
Saturday, 27.03.2021
22:46

Fantastični izlizani sam uništio Srbiju i po ko zna koji put pokazao zašto je G.O.A.T. Kakva maestralna akcija izlizanog kod prvog gola Portugala: neviđena biciklica nakon koje je kompletna odbrana Srbije pala na travu, potom fantastičan pas Brunu Silvi na 2m od njega i to je gol... ostalo je samo Brunu Silvi da centrira i Žoti da se pokloni, ali to je ništa šta je uradio izlizani. 😂😂😂 I na takvu maestralnu partiju G.O.A.T-a izlizanog nađe se tu neki sudija da mu ne prizna gol. 😂 Pa zna li Makkelie šta je uradio i kome nije priznao gol???!!! Pa neće izlizani tako da se igra, normalno je da napusti teren, a njegov demonstrativni odlazak najveći je udarac za fudbal u istoriji ove igre. 😂😂😂