Srbija povela majstorijom Lučića, ali Engleska za pet minuta režirala preokret

Autor: Sportske Net
četvrtak 12.10.2023.
21:40
Izvor: Sportske.net

Srbija gubi na poluvremenu.

FSS
FSS

Povezane vesti

Engleska reprezentacija vodi na poluvremenu protiv Srbije 3:1 u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo do 21 godine. 

Engleska je bila mnogo konstantnija i ubedljivija na terenu, međutim jedan jedini pogodak u okvir gola "orlićima" je bio dovoljan za pogodak i vodstvo, koje ipak nije dugo potrajalo, pošto su Englezi za nepunih pet minuta preokrenuli rezultat.

Strelac za Srbiju bio je Vladimir Lučić u 27. minutu utakmice. Posle duplog pasa sa Vasićem, usledio je snažan udarac sa desetak metara fudbalera Crvene zvezde u rašlje za 0:1.

U međuvremenu, Englezi su ređali svoje šanse. U petom minutu meča Kresvel je pobegao je Lazetiću, ali je promašio ceo gol. 

Veljko Ilić je bio odličan sve do samog finiša meča. Čuvar mreže TSC-a sa svega par metara posle udarca Filogena sjajno je sačuvao mrežu u 17. minutu.

U 36. minutu Veljko Ilić je ponovo fantastično intervenisao, izašao ispred i uhvatio loptu Delapa. 

Međutim, posle odličnih intervencija, Ilić je pokvario lošim potezom minut kasnije, pošto je umesto svom igraču, loptu poslao u noge protivnika, a Filodžen potom rutinski završio napad.

U 41. minutu Engleska stiže do preokreta, raspala se odbrana Srbije, Ilić je odbranio, ali odbitak je pokupio Filodžen, koji je dodao do Delapa za 2:1. 

Ni tu nije bilo kraja, Englezi stižu do trećeg gola u režiji Eliota u šestom minutu nadoknade. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke