Srbija prokockala veliku priliku na Islandu, ništa od Lige A!

Autor: Darko Mitrović
utorak 27.02.2024.
17:25
Izvor: Sportske.net

Naše najbolje fudbalerke nisu uspele da se plasiraju u najviši rang u Ligi nacija.

2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

U revanš utakmici baraža Lige nacija za plasman u Ligu A, ženska fudbalska reprezentacija Islanda savladala je reprezentaciju Srbije sa 2:1 i uspela da se izbori za mesto u elitnom društvu, s obzirom da je prvi meč u Staroj Pazovi završen nerešenim rezultatom, 1:1.

Utakmica je sjajno počela za naš tim. Igrao se šesti minut, kada je na asistenciju Čankovićeve, Alegra Poljak dovela Srbiju u vođstvo od 1:0 i dugo su izabranice Dragiše Zečevića uspevale da tu prednost održe.

Moglo je sve da bude rešeno u 74. minutu, kada je na asistenciju Čankovićeve sa desne strane, Vesna Milivojević zamalo zakasnila i nije uspela u petercu da uputi udarac na pravi način, lopta je završila pored gola.

Kazna za taj promašaj je stigla već u narednom napadu.

Brza akcija Islanđanki, Jondostir je upšla u kazneni prostor i sa nekih desetak metara poslala loptu u mrežu - 1:1.

Novu priliku za Srbiju propustila je Nina Matejić, koja je u 82. minutu pokušala sa ivice kaznenog prostora, ali nije bila precizna, šutirala je preko gola.

Nažalost, ponovo kazna na drugoj strani. Još jedna dobra akcija domaćeg tima, Jonsdotir je sa desne strane asistirala na ivicu peterca za Nilsdotir koja donosi preokret Islandu i ostanak u Ligi A.

Pokušale su naše reprezentativke da u preostalih nekoliko minuta izvrše pritisak, imala je Matejić još jedan obećavajući pokušaj, ali je izblokiran i ostalo je 2:1 za Island.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke