UEFA žestoko kaznila Srbiju - prazne tribine protiv Bugara u Leskovcu i više od 90.000 evra!

Autor: Ivan Cvetković
sreda 01.11.2023.
19:00
Izvor: Sportske.net

Nažalost, ovakva praksa se ustalila u domaćem fudbalu, tako nešto smo videli i na utakmicama Partizana...

STARSPORT
STARSPORT

Povezane vesti

Utakmica poslednjeg kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo između Srbije i Bugarske biće održana na stadionu Dubočica u Leskovcu 19. novembra od 15 časova.

Jug Srbije željno iščekuje fudbalski spektakl na kojem bi "orlovi" i zvanično trebalo da overe i proslave plasman na EP u Nemčkoj, ali tribine neće biti popunjene navijačima.

"Zbog izrečene kazne tokom utakmice Srbije i Crne Gore zbog ponašanja publike, moguće je da na utakmici reprezentacija Srbije i Bugarske na stadionu u Leskovcu neće biti publike. Čini se sve da do toga ne dođe, odnosno, da kazna teče od 19. novembra. Videćemo, a ako ne uspemo, onda će na utakmicu ići samo deca do 14 godina", rekao je doskorašnji gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, preneo je juče portal Jugmedia.

Danas se pojavila i zvaničnia informacija iz UEFA - meču u Leskovcu moći će da pristustvuju samo mlađi od 14 godina.

FSS je kažnjen sa 50.000 evra i zatvaranjem tribina zbog "rasističkog ponašanja njegovih navijača". Takođe, kažnjen je i sa 10.000 evra zbog loše kontrole prodaje karata, 6.500 zbog bacanja pirotehnike, kao i 8.000 evra zbog blokiranja ulaza. Zbog korišćenja lasera na tribinama, kazna je 14.000 evra.

FS Crne Gore je kažnjen sa zabranom vođenja navijača na gostovanju, kao i 20.000 evra polomljenih stolica.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke