Srbija sa dva predstavnika u kvalifikacijama za Ligu šampiona - Sad, pa ko zna kad, realno nikad!

Autor: Lazar Nikolić
sreda 24.07.2024.
09:30
Izvor: Sportske.net

Kao slon na vrhu drveta.

Miroslav Todorović/FK Partizan
Miroslav Todorović/FK Partizan

Povezane vesti

Kada je srpska Super liga bila 11. u Evropi marta 2022. godine i dobila pet mesta u evropskim takmičenjima, od toga dva u Ligi šampiona, čak jedno direktno u grupnu fazu, delovalo je sve kao u bajci.

Nikome nije bilo najasnije kako smo toliko dobri, a potvrdu da ipak nismo dobili smo vrlo brzo.

Ta istorijska sezona u kojoj smo po prvi put imali pet evropskih predstavnika prošla je istorijski, ali po lošim rezultatima.

Jesu Crvena zvezda, TSC i Čukarički igrali grupne faze evropskih takmičenja, ali je jednu jedinu pobedu za nas ostvario Partizan i to protiv azerbejdžanskog Sabaha u kvalifikacijama za Ligu konferencija.

Zvezda je u grupi Lige šampiona osvojila tek jedan bod, a TSC ispao odmah na startu učešća u kvalifikacijama za eltino takmičenje. Portugalska Braga slavila je kao domaćin sa 3:0, dok je u Bačkoj Topoli bilo 4:1 za Portugalce, za ukupnih 7:1.

Jasno je bilo da TSC nije ekipa za Ligu šampiona, ni blizu, a ove sezone nadali smo se da vicešampion Partizan može biti konkurentniji, ali smo bolan odgovor dobili sinoć.

Viceprvak Srbije razbijen je od vicešampiona Ukrajine Dinama iz Kijeva u Poljskoj sa 6:2, a trijumf Ukrajinaca mogao je biti i ubedljiviji, te je i trener crno-belih Aleksandar Stanojević odmah nakon utakmice priznao da njegov tim nije za Ligu šampiona, iako revanš tek predstoji.

Prvak Srbije Crvena zvezda izgubila je direktnu prohodnost u grupnu fazu Lige šampiona, pa je čeka plej-of u kojem će krajem avgusta. Olakšavajuća okolnost za crveno-bele je mesto nosioca na žrebu.

Loši rezultati spustili su Super ligu Srbije na 19. mesto UEFA rang liste, a od naredne sezone više nećemo imati dve ekipe u kvalifikacijama za Ligu šampiona. I ne samo to, umesto pet predstavnika u Evropi, imaćemo četiri.

Kakva je trenutna situacija u domaćoj ligi teško da će se ikada ponoviti prošla i ova sezona u kojima smo imali istorijsku priliku da se učvrstimo među evropskom fudbalskom elitom, umesto toga vratili smo se tamo gde i pripadamo u prosečnost, a možda i niže od toga.

Priliku da poprave utisak o domaćem klupskom fudbalu još uvek imaju Crvena zvezda, TSC, Vojvodina, Radnički Kragujevac, pa i Partizan, ali da sa dva tima više nećemo napadati Ligu šampiona, više je nego jasno.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Stid me je gledati kako ,,IGRAJU".
Wednesday, 24.07.2024
09:40

NEMAMO odbranu NEMAMO srednji red NEMAMO IGRU NEMAMO KVALITET a zelimo EVROPU ,da bi se BRUKALI. Svi bre NAPOLJE gulanferi

avatar
Mi ne znamo da IGRAMO to je to !
Wednesday, 24.07.2024
09:37

KAKO IGRAMO MALO SMO PRIMILI !

avatar
DOKLE bre vise IDIOTI I neznalice
Wednesday, 24.07.2024
09:36

Dok je Vazura i NJEGOVA BAGRA mi cemo tonuti !